HomeNieuwsBeweegontmoetingsdag en valpreventie voor 65-plussers

Beweegontmoetingsdag en valpreventie voor 65-plussers

Zaterdag 2 februari is er voor alle 65-plussers in de Wieringermeer een Beweegontmoetingsdag. Deze Beweegontmoetingsdag is tevens de start van het project Sportdorp Wieringermeer. Een project om meer beweeg- en ontmoetingsmogelijkheden te creëren voor 65-plussers in Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer. In dezelfde week kunnen informatiebijeenkomsten voor het valpreventieprogramma In Balans worden bijgewoond.

Onder dit bericht kunt u zich aanmelden voor zowel de Beweegontmoetingsdag als het valpreventieprogramma In Balans.

Nadat alle 65-plussers uit de Wieringermeer met een vragenlijst van de Gemeente Hollands Kroon de kans hebben gehad hun wensen voor een goed beweegaanbod kenbaar te maken is het zaterdag 2 februari tijd om officieel af te trappen met een Beweegontmoetingsdag. Alle 65-plussers uit de Wieringermeer zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Nieuwsgierig naar uw fitheid?

Op de Beweegontmoetingsdag in Wieringerwerf op zaterdag 2 februari 2019 kunt u als 65-plusser via de Beweegtest ontdekken hoe u er fysiek voorstaat. U test o.a. uw knijpkracht, beenkracht en uithoudingsvermogen. Er is ook een beweegmarkt met stands van diverse sportaanbieders, welzijnsorganisaties en maatschappelijke organisaties. Een arts is ook de gehele dag aanwezig. Na de Beweegontmoetingsdag kunt u meedoen aan een divers aanbod aan beweegactiviteiten die aansluiten bij uw behoeften. Meld u aan voor de Beweegontmoetingsdag door een mail te sturen naar Sabine van Lochem of Remy Kluvers van Team Sportservice Schagen; svanlochem@teamsportservice.nl, of rkluvers@teamsportservice.nl met uw naam en adres, of vul het aanmeldformulier onder dit bericht in.

Valpreventieprogramma

Een vast onderdeel van Sportdorp Wieringermeer is het valpreventieprogramma In Balans. Deelname aan dit programma maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat u een actiever dagelijks leven kunt hebben. Klik hier om de flyer te bekijken. Met het beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Wilt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst over het valpreventieprogramma In Balans? Er zijn vier informatiebijeenkomsten, op verschillende data en op verschillende locaties. Neem contact op met Sanne Melching van Team Sportservice Schagen of gebruik het aanmeldformulier onder dit bericht.

Vragenlijst niet ontvangen?

Heeft u de vragenlijst niet ontvangen? Of heeft u nog niet de kans gehad om de lijst in te vullen? Dat kan alsnog. Met de antwoorden uit de vragenlijst worden beweegactiviteiten op maat ontwikkeld en aangepast aan waar echt behoefte aan is. Er zijn al veel reacties binnen gekomen, maar we willen iedereen de kans geven zijn of haar wensen kenbaar te maken. Ook kunt u zich met de vragenlijst aanmelden voor de Beweegontmoetingsdag en/of de informatiebijeenkomst voor het valpreventieprogramma In Balans. Klik hier om de vragenlijst te openen.

Persoonlijke uitnodiging Beweegontmoetingsdag

Als u zich heeft aangemeld voor de Beweegontmoetingsdag en/of informatiebijeenkomst In Balans ontvangt u rond 25 januari een bevestiging. Geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met Remy Kluvers van Team Sportservice Schagen.

Informatie Sportdorp Wieringermeer

Team Sportservice Schagen nam het initiatief voor dit project waarmee meer ouderen de kans krijgen te bewegen en te ontmoeten. Het rijk verleent subsidie. Er wordt samengewerkt met beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties om een beweegaanbod te creëren dat aansluit bij de behoeften van 65-plussers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Teamsportservice Schagen, Remy Kluvers, 0224- 21 47 74, rkluvers@teamsportservice.nl. Of kijk op http://sportwelzijnwieringermeer.nl/sportdorp-wieringermeer/.