HomeNieuwsGratis voedingsadvies, valpreventie en bloedsuiker prikken tijdens fitheidstest Wieringen

Gratis voedingsadvies, valpreventie en bloedsuiker prikken tijdens fitheidstest Wieringen

Er is van alles te doen voor 60-plussers tijdens de gratis fitheidstest op zaterdag 14 oktober in sporthal Wieringen in Hippolytushoef. Team Sportservice Schagen organiseert deze dag in samenwerking met de LSBO Hollands Kroon. Iedereen is welkom van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur om te kijken hoe het met zijn of haar fitheid is gesteld, deel te nemen aan workshops, bloedsuiker te laten prikken, voedingsadvies te krijgen en informatie in te winnen over een valpreventieprogramma. Bovendien krijgt men na de test een persoonlijk advies.

Laagdrempelige testen

De hele dag staan de testleiders klaar om van de deelnemers de BMI te berekenen aan de hand van lengte en gewicht en de bloeddruk te meten. Maar ook worden onder andere het reactievermogen, de knijpkracht, de balans, de lenigheid, de armkracht, de beenkracht, de hand/oogcoördinatie en het uithoudingsvermogen getest. Er is een arts aanwezig en er zijn drie adviseurs die u na de fitheidstest kunnen voorzien van een persoonlijk (beweeg)advies. Ook is Omring de hele dag aanwezig met wijkverpleegkundigen om gratis de bloedsuikerspiegel van de deelnemers te testen. Gewichtsconsulente Hanke Prijs geeft een ieder die dat wil een gratis voedingsadvies.

Doe mee aan workshops

Wilt u gelijk ervaren wat er op beweeggebied te doen is op Wieringen? U kunt de hele dag deelnemen aan diverse workshops, verzorgd door beweegaanbieders van Wieringen. ’s Morgens kunt u dynamic tennis (aangepaste tennisvorm met speciale tennisballen, kleiner racket en een kleiner speelveld) spelen en verzorgt Klazien Bakker een workshop gymnastiek. De hele dag kunt u meedoen aan ‘small group training’. Dit is een fitnessactiviteit op maat die zowel binnen als buiten is en afgestemd wordt op de wensen en doelen van de deelnemers (bijvoorbeeld revalidatie, afvallen of marathontraining). Een workshop over het valpreventieprogramma In Balans staat ook de gehele dag op het programma. In Balans is gericht op het voorkomen van valongevallen bij ouderen (65+) door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning.

Kom gewoon langs

Dus aarzel niet, kom langs en doe mee! Vooraf aanmelden is niet nodig. Starten met de fitheidstest kan ’s morgens tussen 10.00 en 11.45 uur en ’s middags tussen 13.30 en 15.15 uur. U hoeft niet in sportkleding te komen, zolang u zich maar prettig voelt in wat u aan heeft en er goed in kunt bewegen.
Indien u zelf geen vervoer heeft kunt u contact opnemen met de belbus. Telefoon: 088 – 770 78 01 of kijk voor meer informatie op www.belbusnoordkop.nl (lidmaatschap vereist van € 15,- per jaar).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ellen Schouten van Team Sportservice Schagen, telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: eschouten@sportserviceschagen.nl.