HomeNieuwsGratis beweeginstuif voor jonge kinderen van 0 tot 4 jaar

Gratis beweeginstuif voor jonge kinderen van 0 tot 4 jaar

Baby’s, dreumesen, peuters en kleuters kunnen zich woensdag 10 februari 2020 vermaken bij allerlei spel- en beweegonderdelen. Deze zijn speciaal ingericht op hun leeftijd en beweegniveau. De beweeginstuif voor jonge kinderen van 0 tot 4 jaar én hun ouders is in sportzaal Waldervaart aan de Merelstraat 38 in Schagen. Duur: van 14.30 tot 16.00 uur. Verder is er informatie en advies te verkrijgen over een gezond voedingspatroon en gezonde leefstijl.

 

De kinderen kunnen spelen en bewegen op de hobbel-bobbelbaan, het vliegende tapijt, het loopfietsparcours of heerlijk klauteren bij het klimonderdeel. Er zijn leuke spelletjes en er kan gedanst worden. In de zaal is een plek speciaal ingericht voor baby’s, waar ouders tips kunnen krijgen over bewegen en samen spelen. Oudere broertjes en zusjes zijn welkom en kunnen eventueel samen spelletjes en beweegonderdelen doen. Het thema is Disney dus kom verkleed!

Veel informatie en advies

De beweeginstuif geeft ouders met hun kind veel beweegplezier. Daarnaast krijgen ouders informatie en advies over de motorische ontwikkeling, dagelijks bewegen en een gezond voedingspatroon. De deelnemende organisaties geven voorlichting, tips en eventueel begeleiding naar een passend beweegaanbod. Een belangrijk doel is overgewicht, ondergewicht, bewegingsachterstand en een ongezond voedingspatroon voorkomen.

Fitte Start Schagen

Meer weten, kom dan samen met je kind naar de beweeginstuif. De organisatie is in handen van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon, Dieet&CoFysiotherapie Hoep ZuidGGD, gymvereniging Lycurgus AdvendoSchagen Actief en kinderopvangorganisaties Hoi PipeloiKappioSKRS en Fun4kids.

Gratis meedoen

Deelname is gratis, de jonge kinderen die mee willen doen kunnen gewoon met ouders komen, opgeven van tevoren is niet nodig. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Monique de Vries van Team Sportservice via 0224 – 214 774 of mail mdvries@teamsportservice.nl