HomeNieuwsGa naar buiten en doe de wandelbingo: van 0 tot 100 jaar

Ga naar buiten en doe de wandelbingo: van 0 tot 100 jaar

Loop een rondje van 2 kilometer. Eerst rechtsom, daarna nog linksom. Ga 10 keer zitten en weer staan bij elk bankje dat je op je route tegenkomt. Of neem een plastic zak mee en ruim al het afval tegen op je blokkie om. Loop als een dier, zing en beweeg. Het zijn een paar ‘opdrachten’ die je vindt op onze Wandelbingokaarten. We hebben er 3: een voor 0 tot 4 jaar, een voor kinderen en een voor volwassenen en ouderen. 

 

Lekker in beweging blijven, de frisse buitenlucht opsnuiven. Dat is gezond voor iedereen van 0 tot 100. Je bouwt er weerstand mee op, je houdt je lijf soepel en zoals neuropsycholoog Erik Scherder zegt: “Wandelen is goed voor je hersenen omdat je hart bloed naar je brein pompt zodat dit goed doorbloed raakt.”

Kaart vol? Trakteer jezelf

Om wandelen nog leuker te maken dan het al is, hebben we daarom Wandelbingokaarten met uitdagingen gemaakt. Heb je de kaart vol, trakteer jezelf dan op een lekkere en gezonde smoothie. Dat smaakt heerlijk na zo’n verkwikkende wandeling! Wandel je met ons mee?

Bingokaart voor ouderen

Klik op de foto voor een vergroting

 

Voor kinderen

Voor kinderen hebben we een bingokaart waarbij je op je blokkie om 16 plaatjes kunt afvinken. Maar je zult waarschijnlijk meer rondes nodig hebben want we zouden het knap vinden als je alle plaatjes tijdens 1 wandeling tegenkomt. Denk aan een pet, prikkeldraad, een hardloper en een vijver.

bingokaart wandelen voor kinderen

Klik op de foto voor een vergroting

Voor dreumes en peuter

En dan de allerkleinsten onder ons. Ook voor de 0- tot 4-jarigen hebben we een leuke, speelse beweegkaart gemaakt. De activiteiten op die kaart variëren van takjes in een emmer gooien tot rustgevende yoga-oefeningen en van vormen zoeken tot verstoppertje spelen.

bingokaart voor 0 tot 4 jaar

Klik op de foto voor een vergroting