HomeNieuwsFitte Start beweeginstuif voor allerkleinsten was groot succes

Fitte Start beweeginstuif voor allerkleinsten was groot succes

Het was meer dan geslaagd, de beweeginstuif voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar. Baby’s, dreumesen, peuters en kleuters konden zich samen met hun ouders helemaal uitleven in sportzaal Waldervaart in Schagen. In anderhalf uur kwamen alle spellen en beweegonderdelen voorbij. Glijden, klauteren, schommelen, rennen. En natuurlijk gieren van de lach en nieuwe kindjes leren kennen. Er was grote belangstelling van ouders en hun kroost. 

Maar er waren nog veel meer partijen aanwezig. Want ook advies over een gezond voedingspatroon en gezonde leefstijl konden de ouders inwinnen.

Fitte Start Schagen

De deelnemende organisaties gaven voorlichting, tips en eventueel begeleiding naar een passend beweegaanbod. Een belangrijk doel van deze Fitte Start was het voorkomen van overgewicht, ondergewicht, bewegingsachterstand en een ongezond voedingspatroon. De organisatie was in handen van Team Sportservice Schagen in samenwerking met de Dieet&Co, Fysiotherapie Hoep Zuid, GGD, Gymvereniging Lycurgus Advendo, Schagen Actief, Bakker Sports Schagen en kinderopvangorganisaties Hoi Pipeloi, Kappio, SKRS en Fun4kids.

Kijk op onze Facebook-pagina voor de foto’s.