HomeNieuwsFeestelijke start DrinkWater campagne op De Zwerm

Feestelijke start DrinkWater campagne op De Zwerm

Op maandag 30 oktober verzorgden wethouder Ben Blonk, Mascotte Druppie en JOGG-regisseur Judith Gielens de feestelijke start voor de DrinkWater campagne op basisschool De Zwerm in Sint Maarten. “De komende weken staan op school de lessen in het teken van het project water”, aldus waarnemend locatieleider Robert Smits.

Gezonde voeding

Vanuit verschillende invalshoeken wordt aandacht besteed aan gezonde voeding. De school heeft een eigen moestuin waar groente en fruit groeit. Nu start de school met de DrinkWater campagne van JOGG. Tijdens de waterbreak gaan de kinderen water drinken. Dit kan na het buiten spelen, na de gym of gewoon tussendoor. Om het water drinken leuker te maken krijgt iedereen een eigen DrinkWater bidon. Voor alle groepen op school is lesmateriaal die het drinken van water leuk en cool maken. Robert Smits gaf aan dat het belangrijk is dat kinderen kunnen opgroeien in een gezonde omgeving en daar hoort water drinken ook bij. Ook het bord: Hoeveel suiker zit erin? wordt behandeld in de les waarbij de kinderen gaan uitrekenen hoeveel suikerklontjes in gezoete dranken zitten en hoeveel minuten zij dienen te bewegen om de calorieën te verbranden. Basisschool De Zwerm is de 15e school in de gemeente Schagen die gestart is met de DrinkWater campagne.

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)

De Drinkwater campagne is onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht. “Met de aanpak streven we naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, spelen en sporten in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is”, aldus wethouder Ben Blonk van de gemeente Schagen.

Samenwerking

JOGG-regisseur Judith Gielens, werkt samen met allerlei mensen en organisaties die om een kind of jongere heen (kunnen) staan. Hierbij kun je denken aan scholen, kinderopvang, peuterscholen, naschoolse opvang, sportverenigingen, jongerenwerk maar ook aan huisartsen, jeugdverpleegkundigen, fysiotherapeuten en diëtisten. Gezamenlijk zetten wij ons in voor een gezondere leefstijl voor kinderen en jongeren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith Gielens van Team Sportservice Schagen, telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: jgielens@sportserviceschagen.nl.