HomeNieuwsFeestelijke start DrinkWater campagne op PC basisschool De Regenboog

Feestelijke start DrinkWater campagne op PC basisschool De Regenboog

Op vrijdag 1 maart verzorgden wethouder Sigge van der Veek en Mascotte Druppie de feestelijke start voor de DrinkWater campagne op PC basisschool De Regenboog in Stroet.

De Drinkwater campagne is onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht. “Met de aanpak streven we naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, spelen en sporten in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is”, aldus Judith Gielens, JOGG-regisseur van de gemeente Schagen.

Directeur Lonneke Balder van De Regenboog heette de kinderen, ouders, leerkrachten, Druppie en wethouder Sigge van der Veek welkom. De school is onlangs gestart met de Energy Challenge, heeft fruitbomen geplant en heeft nu ook waterdagen. Tijdens de waterbreak gaan de kinderen water drinken. Dit kan na het buiten spelen, na de gym of gewoon tussendoor. Om het water drinken leuker te maken krijgt iedereen een eigen DrinkWater bidon. Voor alle groepen op school is lesmateriaal beschikbaar die het drinken van water leuk en cool maken.

Gemeente Schagen draagt uit dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is. Dat water drinken weer de normaalste zaak van de wereld moet worden. In gezoete drankjes zit vaak meer dan 4 suikerklontjes en in samenwerking met de scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang in gemeente Schagen wil zij alle kinderen en ouders daar bewust van maken.

Het doel is om overgewicht en obesitas bij jongeren te verminderen. De gemeente gaat dit samen met het bedrijfsleven, scholen, sportclubs en andere organisaties aanpakken. De JOGG-regisseur, Judith Gielens coördineert de initiatieven. Voor meer informatie zie op  www.jogg.nl.

Meer informatie over de JOGG aanpak

Jongeren Op Gezond Gewicht is een landelijk initiatief dat zich richt op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun omgeving. Dit resulteert in een meerjarig programma met allerlei acties zoals meer aandacht voor voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten en voorlichting aan ouders.