HomeNieuwsOntmoeten en bewegen voor 55-plusser tijdens Derde Helft

Ontmoeten en bewegen voor 55-plusser tijdens Derde Helft

Lekker bewegen, een kop koffie drinken, een goed gesprek voeren. Dat is waar de Derde Helft in het kort om draait. Een sociale plek voor 55-plussers. Op sportpark Groenoord hebben verschillende sportverenigingen uit Schagen dit initiatief opgepakt. Dit najaar start de ontmoetingsplek voor alle 55-plussers uit Schagen.

 

De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en heeft als doel de sportkantine een nieuwe functie geven. Die van een centrale plek waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten.

Voetbalvereniging Schagen United, hockeyvereniging SMHC Magnus, tennisvereniging STC, jeu-de-boulesvereniging PON en atletiekvereniging TAS’82, allen gevestigd op sportpark Groenoord, zetten gezamenlijk hun schouders onder dit nieuwe project in Schagen.

Elke dinsdag een Derde Helft

De activiteiten binnen De Derde Helft worden georganiseerd door de 55-plussers zelf die zich verenigingen in een ouderencommissie. Samen met Wonen Plus Welzijn en gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo zorgt Team Sportservice voor de ondersteuning. We houden vanaf het najaar elke dinsdag een Derde Helft op het sportpark.

Ook voor niet-leden

Die bestaan uit allerlei activiteiten in de sportkantine. Daar kunnen niet alleen leden aan meedoen, ook iemand die geen lid is, is welkom. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en ervaren ouderen saamhorigheid binnen een sportvereniging, zonder per se een sport uit te oefenen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Op zoek naar vrijwilligers

Voor deze ouderencommissie zijn de organiserende verenigingen op zoek naar inwoners uit Schagen die de organisatie voor hun rekening willen nemen. En verder zijn er vrijwilligers nodig die in de ouderencommissie zitting willen nemen.

Belangstellenden kunnen zich melden bij Nanda Timmerman via 0224 – 214 774 of ntimmerman@teamsportservice.nl. Meer informatie over De Derde Helft lees je hier.