HomeNieuwsCoronavirus: advies NOC*NSF en RIVM leidend

Coronavirus: advies NOC*NSF en RIVM leidend

ballen op sportveld

NOC*NSF geeft op haar site antwoord op de meest gestelde vragen. Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon raadt verenigingen aan de adviezen van NOC*NSF te volgen. Houd de site van jouw sportbond in de gaten voor sportspecifieke informatie. 

Gisteren heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Vandaar dat NOC*NSF nu voor heel Nederland met klem adviseren alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 1 juni.

Activiteiten van Team Sportservice

Het RIVM heeft geadviseerd om activiteiten voor kwetsbare doelgroepen, zoals senioren, tot nader orde op te schorten. We vinden de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers erg belangrijk en daarom worden in ieder geval tot en met 1 september 2020 al onze activiteiten afgelast. 

Ook sociale contacten sterk verminderen

Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten. 

Het bestuur van een sportvereniging is zelf verantwoordelijk voor het nemen en communiceren van deze (aanvullende) maatregelen.

Alle informatie vanuit NOC*NSF aangaande dit onderwerp is te vinden op de website van NOC*NSF

Regionale netwerkbijeenkomsten Brede Regeling Combinatiefuncties

In navolging van het advies van het RIVM komen ook de door VSG georganiseerde bijeenkomsten tot en met 28 april te vervallen. Alle deelnemers van de bijeenkomsten worden hierover geïnformeerd.  

Wie voorziet in welke informatie?

 

Type informatie Organisatie
Persoonlijke gezondheidsklachten Huisarts (telefonisch)
Lokaal advies bij gebleken besmetting binnen de club GGD Hollands Noorden
Landelijk advies en advies bij grootschalige evenementen RIVM +
veelgestelde vragen & antwoorden
Landelijk advies voor sportverenigingen en evenementen NOC*NSF
Communicatiemiddelen over actuele landelijke adviezen Rijksoverheid