HomeNieuwsNa fitheidstest Nieuwe Niedorp nu beweegprogramma

Na fitheidstest Nieuwe Niedorp nu beweegprogramma

De gratis fitheidstest die Team Sportservice Schagen zaterdag 9 oktober samen met de LSBO Hollands Kroon voor 60-plussers organiseerde is goed bezocht. In Sportzaal De Snip in Nieuwe Niedorp werden de deelnemers op verschillende onderdelen getest. Na alle testen kregen de deelnemers een persoonlijk (beweeg)advies. Ook werden deelnemers uitgenodigd voor een beweegprogramma van 12 lessen in dezelfde sportzaal.

Aan de hand van lengte en gewicht werd de BMI berekend. Verschillende testen gaven duidelijkheid over het reactievermogen, de knijpkracht, de balans, de lenigheid, de armkracht, de beenkracht, de hand/oogcoördinatie en het uithoudingsvermogen. Therapeuten en een diëtiste van Fysiotherapie Klaver & Zwemmer en Mens & Co gaven de bezoekers de nodige adviezen.

Beweegprogramma

Of de uitslag van de testen nu heel goed of wat minder goed was, bewegen is goed en belangrijk voor iedereen. Daarom organiseert Team Sportservice Schagen als vervolg op de fitheidstest een leuk beweegprogramma voor 60-plussers. Tijdens 12 lessen werkt u in een gezellige groep aan uw conditie en houdt u uw lichaam soepel. U gaat lekker bewegen op muziek en doet oefeningen met attributen. Er is elke les een andere spelvorm. Heeft u de fitheidstest gemist? Dat is geen probleem. U kunt zich nog steeds aanmelden voor dit beweegprogramma.

Aanmelden

Meld u aan met het formulier onder dit bericht. U kunt ook even bellen of mailen met Freek de Kort van Team Sportservice Schagen; fdekort@teamsportservice.nl, (0224) 21 47 74. U kunt zich tot en met 24 februari aanmelden. De eerste les is woensdag 27 februari om 14:00 uur. De lessen zijn Sportzaal de Snip (gymzaal achter basisschool De Snip), Dorpsstraat 146 in Nieuwe Niedorp. Het programma kost € 35,- voor 12 lessen. Tijdens de eerste les ontvangt u de factuur.

Foto: Jolanda Jacobs