HomeNieuwsBeweegadvies-op-maat in Schagen

Beweegadvies-op-maat in Schagen

Alle inwoners van de gemeente Schagen tussen 50 en 65 jaar oud hebben eind juni een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan het project Actief Plus.

Online
Actief Plus is ontwikkeld door de Open Universiteit en de Universiteit Maastricht om inwoners tussen 50 en 65 jaar een online ‘advies-op-maat’ te geven dat helpt beweeggewoonten te behouden of te verbeteren.
Een ‘advies-op-maat’ is een advies dat is afgestemd op persoonlijke kenmerken, voorkeuren en het huidige beweeggedrag.Persoonlijk advies
Door op internet een vragenlijst in te vullen, ontvangt de deelnemer direct een persoonlijk advies. Met dat advies komt men te weten of er voldoende bewogen wordt en krijgt men tips over hoe zij gemakkelijk meer kunnen bewegen. Mensen die al voldoende bewegen krijgen juist informatie over hoe zij hun beweegpatroon het beste kunnen volhouden. Actief Plus is dus zowel geschikt voor mensen die niet veel bewegen, als voor mensen die wel al (veel) bewegen.
Het project wordt aangeboden door de gemeente Schagen, in samenwerking met Sportservice Schagen en LSBO Schagen.

Meer info
Heeft u vragen over het Actief Plus project, neem dan contact op met Monique de Vries van Sportservice Schagen, telefoon: 0224 – 21 47 74.