HomeNieuws65-plussers starten met een beweegprogramma

65-plussers starten met een beweegprogramma

Zegt u wel eens tegen uzelf: “Ik moet nodig eens wat aan beweging gaan doen”?, maar komt het er niet van? Of weet u niet wat u dan moet gaan doen? Of u wilt wel actiever zijn, maar het ‘zit gewoon niet in uw systeem’. U bent te druk, te moe of u heeft geen zin om alleen te gaan.
Juist als u van bewegen een gewoonte maakt en het regelmatig doet, zal uw fitheid, uw functioneren en uw levenskwaliteit verbeteren. Tevens is bewegen effectief gebleken tegen het voorkomen van valongevallen.

Wekelijks zijn er diverse beweeglessen van een uur waarbij het plezier in bewegen voorop staat. U maakt kennis met een gevarieerd en veelzijdig beweegprogramma gericht op deelnemers die weinig ervaring hebben met sporten en bewegen. Voorbeelden hiervan zijn; badminton, aangepast volleybal, bewegen op muziek, fithockey, gymnastiek, conditiecircuit, balspellen, verschillende looptechnieken, etc. Elke week een andere attractieve beweegles.

De lessen staan onder leiding van speciaal daartoe opgeleide docenten. Zij houden rekening met de verschillende niveaus van de deelnemers.

 In week 47 (16 t/m 20 november) start een introductieprogramma van 12 weken. De deelnemersbijdrage is € 4,- per les.

De lessen worden gegeven in:

·                Sporthal Groeneweg (Wilgenlaan 1a): maandag van 12.00 tot 13.00 uur;

·                Sportzaal Waldervaart (Merelstraat 38): dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur;

·                Gymzaal basisschool De Rank (Vincent v. Goghlaan 2): donderdag van 14.45 tot 15.45 uur.

Bij alle groepen wordt er na afloop vrijblijvend koffie/thee gedronken.

 Bovengenoemde lessen zijn onderdeel van het project ‘Vitaal Schagen’ dat wordt uitgevoerd door gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo in samenwerking met Sportservice Schagen, Wonen Plus Welzijn, LSBO Schagen, stichting GALM, GGZ, Sportservice Noord-Holland en de gemeente Schagen.

 Wat deelname oplevert? Gezondheidswinst en conditieverbetering! Want u werkt aan uw uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatievermogen, spierkracht en evenwichtsgevoel. Voldoende bewegen heeft een gunstig effect de longen, hart en bloedvaten (bloeddruk) en spieren. U gaat zich beslist fitter voelen. Wat het nog meer oplevert? Een uurtje actief zijn in een ongedwongen, gezellige sfeer en nieuwe mensen ontmoeten.Twijfel niet (langer), kom langs en doe mee!
 

Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon een kijkje komen nemen of mee komen doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iris van Paridon van Sportservice Schagen.

Telefoon: (0224) 21 47 74 of stuur een e-mail naar: ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.