Cursus Cognitieve Fitness Den Helder

MFC Boerderij De Schooten

Gv M v Waardenburgln , , Den Helder, Nederland

MFC Boerderij De Schooten

Gv M v Waardenburgln
Den Helder
Nederland
Cognitieve Fitness

Wist je dat bewegen goed is voor je hersenen? We horen je denken… Hersenen? Vooral voor je lijf toch?! Klopt, op beide heeft het een gunstige invloed. Je hersenen maken een sprongetje als je in actie komt. Iedereen die dus lichaam én hersenen fit wil houden, kan meedoen aan onze (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness. Maandag 2 oktober start de training in Den Helder. Inclusief kopje koffie of thee na de les. De cursus bestaat uit 15 lessen. 

Bewegen zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen. En stimuleert bovendien het aantal verbindingen tussen hersencellen.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Doel is een gezonder lichaam en gezondere geest. Cognitieve Fitness is effectief voor ouderen, mensen met cognitieve problemen en natuurlijk iedereen die zijn of haar hersenen gezond wil houden.

De drie elementen van Cognitieve Fitness

  1. Inspanning Dat doen we door een combinatie van spierversterkende oefeningen die de hartslag en ademhaling verhogen.  Goed voor: hartslag, bloeddruk, gewicht en stemming.
  2. Uitdaging We prikkelen de hersenen en stimuleren deze met uitdagende oefeningen. Goed voor: geheugen, aandacht, concentratie, logica en (ruimtelijk) inzicht.
  3. Ontspanning Dit deel van de les bestaat uit ademhalingstechnieken en mindfulness-oefeningen. Goed tegen: stress en afbraak van hersencellen.

Wat is Cognitieve Fitness?

Cognitieve Fitness is een neurowetenschappelijk onderbouwde en onderzochte methode die gericht is op het gezond krijgen en houden van onze hersenen. We combineren fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. Zo gaan we samen de strijd tegen dementie en psychische klachten aan en richten ons op het behoud en de verbetering van lichamelijke en geestelijke fitheid.

Meer informatie

De cursus begint maandag 2 oktober, van 10:30-12:00 uur. Meer weten of aanmelden? Neem contact op met Jolanda Ides via jides@teamsportservice.nl, of bel: 088 – 20 373 50.