Cursus Cognitieve Fitness Schagen

Sporthal Groeneweghal

Wilgenlaan 1a, 1741 ZP, Schagen, Nederland

Sporthal Groeneweghal

Wilgenlaan 1a
1741 ZP Schagen
Nederland
Cognitieve Fitness

SCHAGEN – Uit onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de hersenen. Bewegen zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en stimuleert het aantal verbindingen ertussen. Daarom organiseert Team Sportservice de cursus Cognitieve fitness. 

Uit de positieve reacties van eerdere deelnemers blijkt dat de cursus effect heeft. Ze voelen zich fitter en frisser en ervaren de positieve effecten op lichaam en geest.

‘We geven de lessen volgens drie onderdelen. We werken aan inspanning, uitdaging en ontspanning,’ vertelt buurtsportcoach Jolanda Ides. ‘Inspannen doen we met spierversterkende oefeningen die de hartslag en ademhaling verhogen. Dat is onder andere goed voor je bloeddruk, gewicht en stemming.”

Uitdaging en ontspanning

Om geheugen en concentratie te trainen, krijgen de deelnemers diverse oefeningen. Daarmee worden de hersenen geprikkeld en gestimuleerd. ‘Je kunt denken aan een spel waarbij je met je ene hand drie vingers opsteekt en tegelijkertijd met je andere maar een,’ noemt Jolanda Ides als voorbeeld.

Natuurlijk is er ook ontspanning. Dat gebeurt met ademhalingstechnieken en mindfulness-oefeningen. Dat helpt stress te verlagen en tegen de afbraak van hersenscellen. Daarmee wordt elke les beëindigd.

Start cursus

De cursus Cognitieve Fitness start donderdag 7 september, van 12:45-14:15. ‘Nu moet je niet denken dat deze training alleen voor ouderen is, hoor. Ook iemand die bijvoorbeeld hersenletsel heeft, kan er baat bij hebben,’ verzekert Jolanda Ides.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan door een mail te sturen naar noordkop@teamsportservice.nl, of bel naar 088 – 20 373 50.