HomeNieuwsVijftigplussers meten fitheid met laagdrempelige tests

Vijftigplussers meten fitheid met laagdrempelige tests

Wethouder Van Everdingen volgt fittest Lopik

Tientallen vijftigplussers uit de gemeente Lopik hebben afgelopen zaterdag een fittest gedaan in De Schouw. Dit werd georganiseerd door Team Sportservice Lopik in opdracht van de gemeente. Zij deden laagdrempelige tests om te kijken hoe ze er fysiek voor staan. Na afloop kregen ze de uitslag en een beweegadvies. Indien gewenst konden ze zich opgeven voor een kennismaking bij een sportaanbieder binnen het project Lopik Beweegt. Ook wethouder Johan van Everdingen nam een kijkje en volgde zelfs de volledige test.

Fittest
“Deze fittest is uitermate geschikt voor mensen die momenteel inactief zijn of extra willen bewegen”, vertelt buurtsportcoach Dennis Boele van Team Sportservice Lopik. “Ze krijgen een goed beeld hoe ze er voor staan. En afloop advies hoe ze hun doelen kunnen bereiken op het gebied van beweging en gezondheid. Wij kennen het beweegaanbod in de gemeente Lopik goed en kunnen daardoor mensen meteen doorverwijzen. Bijvoorbeeld naar onze kennismakingscursussen binnen Lopik Beweegt. Mensen die daar interesse in hebben, kunnen deze vinden op www.teamsportservice.nl/lopik en zich daar digitaal opgeven.”

Wethouder Van Everdingen
Eén van de geteste deelnemers was wethouder Johan van Everdingen. Hij scoorde met name goed op schouderlenigheid en knieheffen. “Bewegen is sowieso goed voor ieder mens. Vooral voor ouderen. Vanuit de gemeente willen we met Lopik Beweegt en deze test die gelegenheid bieden”, zei hij na afloop. “De test is vrij compleet. Het geeft met name een goed beeld van de aandachtspunten. Daarnaast is het een leuke test om te doen. Wat ik wil zeggen tegen mensen die twijfelen of ze mee willen doen aan Lopik Beweegt? Vooral doen! Het is leuk, je ontmoet andere mensen en het is goed voor je gezondheid.”

Meer informatie
Mensen met vragen over Lopik Beweegt kunnen contact opnemen met Dennis Boele via dennis.boele@sportserviceprovincieutrecht.nl of 0347 77 87 88.