Home » Brazilië

Brazilië

Weetje

De 28e editie van de Olympische Zomerspelen werd Brazilië in gehouden. In 2016 stond Rio de Janeiro helemaal in het teken van dit evenement. Nooit eerder werden de Olympische Spelen in Zuid-Amerika gehouden.

Workout

Een sport die in Brazilië veel wordt beoefend is beachvolleybal. Een perfecte sport die je tijdens een zomerse dag in het zand kan beoefenen. Hiervoor hoef je helemaal niet aan de zee te zijn, je kunt het ook gewoon op een plaatselijk beachvolleybalveld, in een grote zandbak of zelfs op een grasveld met een volleybalnet doen. Trommel je vrienden of familie bij elkaar, zorg voor een beachvolleybal en speel samen een wedstrijd. Hieronder de belangrijke basisregels op een rij:

  1. Beachvolleybal speel je oorspronkelijk 2 tegen 2 (kan met maximaal 3 tegen 3 of je kunt door wisselen).
  2. Er zijn geen vaste posities voor spelers in het veld.
  3. Er is geen middenlijn. Netfout bestaat niet, maar je mag de tegenstander niet hinderen.
  4. De puntentelling gaat tot 21, met 2 punten verschil.
  5. Een wedstrijd bestaat uit 3 gespeelde sets, waarbij de laatste set tot de 15 punten gaat.
  6. De bal mag maximaal 3 keer worden overgespeeld, daarna moet die naar de overkant.

Vergeet bij zonnig weer niet je zonnebril mee te nemen en je in te smeren. Heel veel plezier!

Gezond gerecht

Waarschijnlijk heb je het al wel eens ergens voorbij horen komen: Acai bessen (spreekt uit als: assa-ie). Deze bessen worden ook wel ‘Het Paarse Goud’ genoemd en staan over de hele wereld bekend als ‘super food’. Bij super foods denk je misschien niet snel aan kinderen, maar de Acai is te vergelijken met een blauwe bes. Alleen deze komt uit het Amazone gebied en zit vol met antioxidanten en vitaminen. Hoog tijd om een lekker, gezond recept met jullie te delen.

Ingrediënten (voor 2 personen)

1 bevroren banaan in stukjes (dag van tevoren in stukjes snijden en in de vriezer leggen), 100 ml kokoswater, handje blauwe bessen, 3 el acai poeder (online te vinden), handje ijsklontjes, 3 el granola/muesli, handje aardbeien en een blender/staafmixer.

Zo maak je het:

  1. Snij de banaan in stukjes en leg deze de dag voordat je de bowl wilt maken in de vriezer.
  2. Doe de bevroren banaan, blauwe bessen, ijsklontjes, het kokoswater en de acai pulp in de blender. Geen blender? Gooi het in een kom en ga er met de staafmixer doorheen.
  3. Blend tot het een gladde massa is.
  4. Nu heb je eigenlijk de smoothie al. Schenk het in een kom en vul naar wens aan met granola, muesli of aardbeien. Of verzin zelf lekkere, gezonde ingrediënten.

 

Fijne, sportieve vakantie!