Home » Australië

Australië

Weetje

De Australische deelnemers zijn goed in verschillende sporten, zoals tennis, hockey, rugby, zwemmen en basketbal. Op de Olympische zomerspelen van 2000 won Australië maar liefst 58 medailles!

Workout

In Australië en buurland Nieuw-Zeeland wordt voorafgaand aan een Rugbywedstrijd vaak een ‘Haka’ gedaan. Wat is een Haka? Dit is een krachtige, imponerende yell waarbij het hele lichaam wordt gebruikt en kreten worden gezongen. De Haka wordt gedaan om kracht op te roepen en de tegenstander te imponeren.

Verzamel een groep vrienden/vriendinnen op het plein, de camping of in de tuin. Zoek op YouTube naar filmpjes van de Haka of nog leuker: bedenk er zelf een!

Klik hier voor inspiratie. Kan jij jouw tegenstander net zo imponeren?

Gezond gerecht

In Australië zijn ze gek op barbecueën. Je hebt daar veel kampeerplaatsen waar een barbecue staat die je gratis kunt gebruiken (nog een weetje!). Tijdens het barbecueën eet je over het algemeen veel vlees. Dat is niet zo gezond. Je kunt op de barbecue ook lekkere, gezonde andere dingen klaarmaken, zoals een maïskolf of paprika. Of probeer als gezonde tegenhanger eens deze frisse salade bij jullie volgende barbecue-avond!

Ingrediënten

150 gram wortel (geraspt), 150 gram bietjes (geraspt), 1/2 gele paprika, 1/2 komkommer, 10 cherrytomaten, 50 gram waterkers of andere sla.

  1. Snij de paprika, komkommer en cherrytomaatjes in stukjes.
  2. Rasp eventueel de wortel en bieten met juliennerasp.
  3. Voeg alle ingrediënten samen in een grote school of kom.

Variatietip: voeg extra ingrediënten naar keuze toe! Denk bijvoorbeeld aan geitenkaas, kipfiletreepjes, een gekookt eitje of een yoghurtdressing.

 

Fijne, sportieve vakantie!