HomeWandelen doe je samen!

Wandelen doe je samen!

Gemiddeld zitten Nederlanders 8,7 uur per dag. Door samen met een groep te wandelen kun je zorgen voor een gezondere levensstijl en daardoor een betere gezondheid. Wandelen met een groep is goed voor de gezondheid, lekker in de buitenlucht en daarnaast ook heel gezellig!

Wandelen op maandagochtend

Elke maandagochtend van 9.30 tot 10.30 uur is er een wandelgroep in Krimpen aan de Lek voor alle 55+ inwoners van Krimpenerwaard. Iedereen is welkom ongeacht het niveau of ervaring.
De groep is opgedeeld in drie niveaus: een route voor instappers 2 km, deze start bij de hoofdingang van De Dertienhuizen. Daarnaast starten twee groepen bij het Cultuurhuis: een groep die een route van 3 à 4 km wandelt en een route voor gevorderden (5 km). Deelname is gratis!

De vertrekpunten zijn:
9:30 uur Hoofdingang De Dertienhuizen: wandelgroep voor 2 km.
9:30 uur Ingang Cultuurhuis: wandelgroep voor 3 à 4 km, én wandelgroep voor 5 km*.

*van 5 t/m 26 augustus 2019 zal de 5 km wandelgroep om 9:00 uur vertrekken vanaf de Ingang Cultuurhuis. 

Wandelen op donderdag avond

Naast de succesvolle wandelgroep op maandagochtend organiseert Team Sportservice Krimpenerwaard nu ook een wandelgroep op donderdagavond. De wandelgroep is voor iedereen boven de 30 jaar, ongeacht niveau of ervaring. De groep wandelt 5 kilometer en iedereen kan vrijblijvend naar het startpunt (het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek) komen of vooraf aanmelden via syousofi@teamsportservice.nl.

De wandelgroep in de avond zal elke donderdagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur zijn en begint bij Het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek.

Wandelen is gezond

Bewegen is de manier om zo lang mogelijk gezond te blijven. Uit onderzoek blijkt dat wandelen een gunstig effect heeft op onze weerstand, onze stemming en ons brein. “Beweeg!” roept de bekende professor Erik Scherder van de daken: “Het is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je cognitie!”

Soms heb je een steuntje in de rug nodig om daadwerkelijk in beweging te komen. Samen in de buitenlucht een tochtje maken, draagt bij aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van jezelf en anderen. Wekelijks iets doen met een vertrouwd en bekend groepje geeft veel mensen energie. Het is prettig om gemist te worden als je er een keer niet bij bent.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een van de wandelgroepen of heb je vragen? Mail dan naar syousofi@teamsportservice.nl.