HomeBeste Sportidee van Krimpenerwaard 2018

Beste Sportidee van Krimpenerwaard 2018

Hoe kunnen we meer mensen in Krimpenerwaard aan het sporten en bewegen krijgen? Om hier een antwoord op de vinden is er een nieuwe zoektocht in het leven geroepen, de zoektocht naar ‘het beste Sportidee van Krimpenerwaard’. Voor deze wedstrijd werden verenigingen opgeroepen een idee te ontwikkelen om hun eigen sport te stimuleren en zo meer mensen in Krimpenerwaard aan het sporten en bewegen te krijgen.

Waarom deze wedstrijd?

Iedereen in Krimpenerwaard moet kunnen profiteren van de positieve effecten van sporten en bewegen. Echter beweegt op dit moment 37% van de inwoners boven de 19 jaar van Krimpenerwaard onvoldoende. Daarnaast beweegt 22% van de jongeren tussen 11 en 18 jaar te weinig en heeft 9% van de jeugd tussen 2 en 14 jaar overgewicht. Om ook deze groepen aan het bewegen te krijgen is een wedstrijd uitgeschreven: Het Beste Sportidee van Krimpenerwaard. Hierbij konden sportverenigingen ideeën aanleveren om hun sport op de kaart te zetten, of niet-sporters aan het sporten of bewegen te krijgen. De winnaar van Het Beste Sportidee van Krimpenerwaard ontving €500,-!

De genomineerden

Een aantal weken konden sportverenigingen ideeën aanleveren voor het Beste Sportidee van Krimpenerwaard. Uit alle ideeën zijn de vier beste uitgekozen. Voor de selectie is gekeken naar een actieve rol vanuit de vereniging, de waarde van het idee voor de vereniging zelf (bijv. financieel, of in de vorm van nieuwe leden etc.), maar ook naar hoeveel mensen het idee kan bereiken om de sport te stimuleren.
De eerste genomineerde voor het Beste Sportidee van Krimpenerwaard is VV Spirit. Zij hebben een idee ingediend om zoveel mogelijk meiden tussen 5 en 18 jaar aan het voetballen krijgen.
Ook genomineerd voor het Beste Sportidee van Krimpenerwaard is Jbv Nederlek. Zij hebben een idee ingediend om basisscholieren kennis te laten maken met Jeu de Boules.
De derde genomineerde voor het Beste Sportidee van Krimpenerwaard is: Shuttlek. Hun idee richt zich op badminton op scholen.
Het vierde idee dat genomineerd is voor Beste Sportidee van Krimpenerwaard is van BC Blue Sky. Met hun idee willen ze zich inzetten voor rolstoelbadminton.

De finale

Elke vereniging kreeg bezoek van RTV Krimpenerwaard om een videoclip op te nemen. Hierin kon de vereniging uitleg geven over haar idee, en iedereen overtuigen waarom hun idee zou moeten winnen. Op 12 februari 2019 vond de prijsuitreiking plaats in de studio van RTV Krimpenerwaard. De clip van elke vereniging werd getoond en alle verenigingen kregen de tijd om hun idee toe te lichten. Ook kon de jury vragen stellen.

De winnaar

Na een juryberaad heeft de jury Voetbalvereniging Spirit aangewezen als winnaar van het Beste Sportidee van Krimpenerwaard. De voetbalvereniging uit Ouderkerk aan den IJssel ontving daarvoor een cheque van vijfhonderd euro uit handen van wethouder Lavinja Sleeuwenhoek. Met dit bedrag wil VV Spirit, samen met andere voetbalverenigingen, het meisjesvoetbal beter op de kaart zetten.
Daarnaast zal Team Sportservice Krimpenerwaard zich inzetten om alle ideeën van de genomineerden te ondersteunen om te realiseren.