Home12-uurs radiomarathon Aangepast Sporten

12-uurs radiomarathon Aangepast Sporten

In samenwerking met RTV Krimpenerwaard en Radio krimpen hebben we op vrijdag 6 september een radiomarathon georganiseerd in het kader van sporten en bewegen voor mensen met een beperking. Vanaf 9.00 tot 21.00 uur is er radio gemaakt om aandacht te geven aan dit onderbelichte onderwerp.

De uitzending

Het doel van deze 12-uur durende radiomarathon was tweeledig. Enerzijds om meer bewustzijn te creëren dat mensen met een beperking ook heel graag willen sporten en bewegen. Anderzijds om organisaties te helpen met vragen waar hun tegen aanlopen bij dit onderwerp. Er zijn tal van gasten langsgekomen in de studio om aandacht te schenken aan dit belangrijke onderwerp, en er zijn mooie dingen besproken!

Tilliften in Zwembaden

Onder andere Wethouder Sleeuwenhoek (Sport) kwam langs en sprak over tilliften in zwembaden. Er zijn vele prachtige zwembaden in Krimpenerwaard, echter is alleen van zwembad de Hofstee bekend dat er een tillift is. Wethouder Sleeuwenhoek gaf aan uit te zoeken of er nog meer tilliften beschikbaar zijn voor in de zwembaden en zo nodig meer tilliften aan te schaffen in de toekomst, een mooie ontwikkeling!

Danslessen

Dansen is voor iedereen, dat is het motto van Studio de Dansdroom. Daarom is het mogelijk om te dansen voor kinderen met een verstandelijke of geestelijke beperking. Iedereen is van harte welkom om een proefles te volgen. De proeflessen van Studio de Dansdroom zijn in Lekkerker aan de Jan Ligthartstraat 96.

Voetballen voor mensen met autisme

Ook DCV uit Krimpen aan de IJssel was aanwezig tijdens de uitzending. Bij DCV, in samenwerking met Synerkri, is er de mogelijkheid om te gaan voetballen als dat in een regulier team niet mogelijk is. Heb je autisme en wil je dolgraag voetballen? Dan kan dat hier! Bij voetbalvereniging DCV is iedereen van harte welkom op Waalplantsoen 3, Krimpen aan de IJssel.

Hoe nu verder?

Tijdens de uitzending zijn er veel mooie plannen ontstaan, en al bestaande projecten benoemd. Team Sportservice Krimpenerwaard kan op veel verschillende manier helpen bij het opzetten of ondersteunen van nieuw en bestaand aanbod voor mensen met een beperking. Wij gaan graag met alle partners in gesprek om te kijken waar mogelijkheden liggen op het gebied van Aangepast Sporten en hoe de organisaties elkaar daarin kunnen versterken. 

Contact

Heeft u vragen over dit project of over Aangepast Sporten? Dan kunt u contact opnemen met Whitney Morien via wmorien@teamsportservice.nl of 06-36142133.