HomeNieuwsWat is de Krimpenerwaardse SportXperience?

Wat is de Krimpenerwaardse SportXperience?

Woensdag 19 juni is het weer zo ver: de derde editie van de Krimpenerwaardse SportXperience. Tijdens deze sportdag maken kinderen uit de groepen 5 en 6 kennis met verschillende sporten die zij kunnen beoefenen. Zo is er drumfitness, verschillende dansvormen, tennis, hockey, badminton, kong-fu én nog veel meer. In totaal zijn er 15 verschillende sportaanbieders aanwezig die clinics verzorgen. De dag wordt om 8:45 uur feestelijk geopend door wethouder Sport Gemeente Krimpenerwaard Irma Bultman en de mascotte van Team Sportservice Tim de Tijger.

Dit jaar organiseren wij de SportXperience bij voetbalvereniging Spirit in Ouderkerk aan den IJssel. In totaal doen er ruim 653 kinderen van 15 verschillende scholen (9 kernen) mee. Ten opzichte van vorig jaar zijn dit maar liefst honderd meer kinderen en twee extra scholen die deelnemen.

Wij organiseren de Krimpenerwaardse SportXperience om kinderen te helpen bij het maken van hun sportkeuze. De meeste leerlingen in de groepen 5 en 6 zijn namelijk in het bezit van een zwemdiploma, maar nog op zoek naar een geschikte sport. Voorafgaand aan de SportXperience heeft elke deelnemer kunnen kiezen uit 5 verschillende pakketten met elk drie andere sporten. Door hen in clinicrondes te laten ervaren welke sport hem of haar past ondersteunen wij hen bij het maken van deze keuze.

Samen in beweging voor gezonder leven!