HomeUpdate coronavirus: Informatie voor sportaanbieders

Update coronavirus: Informatie voor sportaanbieders

De nieuwe maatregelen voor de sport, richten zich op buitensport en jeugd. Er is vooralsnog geen binnensport mogelijk, behalve voor topsport. De versoepelde buitensport maatregelen zijn gespecificeerd door de gemeente.

 

Buitensport voor volwassenen

Vanaf 11 mei mag er vanaf 19 jaar en ouder in groepen onder begeleiding gesport worden. Houdt hierbij 1,5 meter afstand van elkaar. Wedstrijden zijn niet toegestaan. De gemeente volgt hierin de richtlijnen van de overheid en de veiligheidsregio. Activiteiten voor volwassenen kunnen en hoeven niet bij www.veiligsporten.nu te worden aangemeld.

Buiten- en binnenbaden

De zwembaden mogen vanaf 11 mei weer open. Hiervoor moeten zij voldoen aan de richtlijnen van de overheid. Zij volgen het branche protocol ‘verantwoord zwemmen’. De zwembaden werken allen hard aan hun opening, door verschillen in installaties en configuraties van de zwembaden, zullen er verschillende planningen worden gehanteerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de organisatie die uw zwembad beheert.

Steunpakket voor sportverenigingen

De overheid heeft 1 mei bekend gemaakt te komen met een steunpakket voor sportverenigingen van 110 miljoen.

Dit steunpakket kent drie soorten regelingen:

  • Voor verenigingen betreffende de huurpenningen. Deze regeling moet vanuit de overheid nog worden gespecificeerd en de gemeente zal vervolgens zo spoedig mogelijk een proces uitwerken voor de sportverenigingen van Krimpenerwaard. Zodra hier meer over bekend worden zal de gemeente de betreffende verenigingen hiervan op de hoogte stellen.
  • Een regeling voor amateursportverenigingen met een eigen accommodatie, die te klein zijn om in aanmerking te komen voor de andere compensatie mogelijkheden. Wanneer zij minstens 20% omzet verlies hebben geleden, kunnen zij binnenkort een compensatie van 2500,- euro per vereniging aanvragen bij het rijk. Ook deze regeling wordt nog verder vormgegeven. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.
  • Een regeling voor doorlopend krediet middels Stichting Waarborgfonds Sport. Amateursportverenigingen met liquiditeitsproblemen kunnen nu niet altijd terecht bij banken voor een doorlopend krediet. Stichting Waarborgfonds Sport heeft 10 miljoen beschikbaar om waarborgen te kunnen bieden voor deze verenigingen. Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting Waarborgfonds Sport.