HomeCoronavirus: Advies NOC*NSF en RIVM leidend

Coronavirus: Advies NOC*NSF en RIVM leidend

NOC*NSF adviseert haar leden om alle clubbijeenkomsten – waaronder sportwedstrijden – tot en met 31 maart af te gelasten. Team Sportservice Krimpenerwaard raadt verenigingen aan dit advies te volgen. Houd de site van jouw sportbond in de gaten voor sport specifieke informatie.

Gisteren heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Vandaar dat NOC*NSF nu voor heel Nederland met klem adviseren alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 31 maart.

Activiteiten van Team Sportservice

Het RIVM heeft geadviseerd om activiteiten voor kwetsbare doelgroepen, zoals senioren, tot nader orde op te schorten. We vinden de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers erg belangrijk en daarom worden in ieder geval tot en met dinsdag 31 maart 2020 al onze activiteiten voor senioren (60+) afgelast. Daarnaast is de Sport- en spelinstuif in Stolwijk op 18 maart afgelast.

Ook sociale contacten sterk verminderen

Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten.

Het bestuur van een sportvereniging is zelf verantwoordelijk voor het nemen en communiceren van deze (aanvullende) maatregelen. U kunt gebruik maken van deze voorbeeldtekst.

Alle informatie vanuit NOC*NSF aangaande dit onderwerp is te vinden op de website van NOC*NSF.

Wie voorziet in welke informatie?

 

Type informatieOrganisatie
Persoonlijke gezondheidsklachtenHuisarts (telefonisch)
Lokaal advies bij gebleken besmetting binnen de clubGGD Hollands Midden
Landelijk advies en advies bij grootschalige evenementenRIVM +
veelgestelde vragen & antwoorden
Landelijk advies voor sportverenigingen en evenementenNOC*NSF
Communicatiemiddelen over actuele landelijke adviezenRijksoverheid

Advies nodig?

Neem voor lokaal verenigingsadvies m.b.t. het coronavirus contact op met Bregje Degreef via 06 81 10 95 58 of bdegreef@teamsportservice.nl.