HomeCoronavirus: Update voor de Sportorganisaties

Coronavirus: Update voor de Sportorganisaties

Na de voorzichtig positieve berichtgeving van minister-president Mark Rutte op 21 april jl. zijn de gemeente Krimpenerwaard en Team Sportservice Krimpenerwaard zich aan het buigen over de mogelijkheden om de jongste jeugd t/m 18 jaar te kunnen laten sporten/ bewegen.

Beide staan uiteraard in contact met diverse bonden, Vereniging Sport en Gemeente en andere instanties die op korte termijn een besluit zullen nemen over de aangepaste maatregelen. Wij hopen zo snel mogelijk met informatie te komen over dit besluit. Tot die tijd blijven alle maatregelen die eerder genomen van kracht.

De versoepelde maatregelen voor de sport zijn:

  • Vanaf 29 april kunnen kinderen t/m 12 jaar georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten. Wedstrijden niet toegestaan.
  • Vanaf 29 april kunnen jongeren van 13 t/m 18 jaar georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten op 1,5 meter afstand. Wedstrijden niet toegestaan.

Aangezien de versoepelde maatregeling niet gelden voor sporten die binnen worden uitgevoerd gaat Team Sportservice Krimpenerwaard inventariseren welke mogelijkheden er zijn voor deze sportaanbieders. Sportaanbieders die een buitenlocatie hebben zal vriendelijk worden gevraagd hun accommodatie open te stellen voor één of meerdere andere sportaanbieders uit de naaste omgeving. Uiteraard wel onder voorwaarden. De buurtsportcoaches van Team Sportservice Krimpenerwaard gaan de sportorganisaties telefonisch benaderen om dit zo snel mogelijk met elkaar en voor elkaar te regelen.

Waar hulp nodig is, denken wij graag mee over een oplossing. U kunt hiervoor contact opnemen met Bregje Degreef. Zij is de verenigingsadviseur van Team Sportservice Krimpenerwaard. U kunt haar bereiken via bdegreef@teamsportservice.nl of via tel. 06-81109558.

Nogmaals we snappen dat u snel weer van start wilt gaan, maar uw organisatie moet wachten op de aangepaste maatregelen die door de gemeente Krimpenerwaard worden medegedeeld. Uw organisatie kan wel vast nadenken over mogelijke oplossingen. Ga niet in tegen de maatregelen vanuit het RIVM en voorkom een waarschuwing of boete. De gemeente Krimpenerwaard zal de specifiekere richtlijnen zo snel als mogelijk aan u mededelen.