Wandelen doe je samen!

Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

De Markt 201, 2931 EC, Krimpen aan de Lek, Nederland

Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

De Markt 201
2931 EC Krimpen aan de Lek
Nederland

Elke maandag ochtend is er een wandelgroep in Krimpen aan de Lek voor alle 55+ inwoners van Krimpenerwaard. Iedereen is welkom ongeacht het niveau of ervaring.
De groep is opgedeeld in drie niveaus: een route voor instappers 2 km, deze start bij de hoofdingang van De Dertienhuizen. Daarnaast starten twee groepen bij het Cultuurhuis: een groep die een route van 3 à 4 km wandelt en een route voor gevorderden (5 km). Deelname is gratis!

Wandelen in Krimpenerwaard

De wandelgroep vindt plaats op elke maandag.  

De vertrekpunten zijn:
9:00 uur Ingang Cultuurhuis: wandelgroep voor 5 km.
9:30 uur Hoofdingang De Dertienhuizen: wandelgroep voor 2 km.
9:30 uur Ingang Cultuurhuis: wandelgroep voor 3 à 4 km.

Wandelen is gezond

Bewegen is de manier om zo lang mogelijk gezond te blijven. Uit onderzoek blijkt dat wandelen een gunstig effect heeft op onze weerstand, onze stemming en ons brein. “Beweeg!” roept de bekende professor Erik Scherder van de daken: “Het is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je cognitie!”

Soms heb je een steuntje in de rug nodig om daadwerkelijk in beweging te komen. Samen in de buitenlucht een tochtje maken, draagt bij aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van jezelf en anderen. Wekelijks iets doen met een vertrouwd en bekend groepje geeft veel mensen energie. Het is prettig om gemist te worden als je er een keer niet bij bent.

Aanmelden

De Buurtsportcoach van Team Sportservice en één van de begeleiders van de gevorderde groep hebben alvast een mooie route uitgekozen. Wilt u zich aanmelden voor de wandelgroep of heeft u vragen? Mail dan naar syousofi@teamsportservice.nl.