HomeAdviesVitale sport- en beweegaanbieders

Vitale sport- en beweegaanbieders

Sportverenigingen zijn onmisbaar voor een gezonde en vitale samenleving.  Het is ook een plek waar de basis tot een leven lang bewegen wordt gelegd. Maar de breedtesport kent ook veel uitdagingen en daarom is Team Sportservice Krimpenerwaard er voor alle verenigingen in onze gemeente. Bekijk hier ons aanbod.

De Buurtsportcoach

De buurtsportcoach staat altijd voor jou klaar om de maatschappelijke doelen van de vereniging te behalen.

De belangrijkste taak van een sportvereniging is het zo goed mogelijk organiseren van het sportaanbod. Maar een sportvereniging vervult ook een belangrijke sociale rol in een wijk, buurt of gemeente. Als vereniging kun je altijd bij de buurtsportcoaches van Team Sportservice terecht voor hulp bij het vervullen van die rol. Dat doen we op basis van jarenlange ervaring en ons landelijk netwerk in te schakelen waar nodig. Zo weten we altijd een passend antwoord te vinden op jouw vraag. De buurtsportcoach heeft een open blik, denkt kritisch mee en geeft je stof tot nadenken. Bovendien is het verenigingsadvies vrijblijvend. Een afspraak wordt in overleg ingepland op een moment wanneer het jou goed uitkomt. Wil je met ons een afspraak maken stuur dan een mail naar krimpenerwaard@teamsporservice.nl. Vervolgens neemt één van onze buurtsportcoach contact met jou op om een afspraak in te plannen.

Kosten: Kosteloos advies


Sportakkoord

Als sportaanbieder sta je voor verschillende uitdagingen. Hoe vind en behoud je voldoende leden en vrijwilligers? Hoe speel je met jouw sportclub in op veranderingen in de maatschappij? Met andere woorden: hoe blijf je vitaal als vereniging? Met het Sportakkoord kan je als organisatie op twee manieren ondersteuning krijgen voor dat soort vragen. Je kan voor jouw initiatief stimuleringsbudget aanvragen. Op Krimpenerwaardactief vind je enkele tips, voorwaarden en praktijkvoorbeelden ter inspiratie. Neem deze eerst goed door. Zo vergroot je de kans dat jouw aanvraag wordt goedgekeurd. Daarnaast kan je als sportaanbieder een beroep doen op één van de vele workshops, cursussen en ondersteuningstrajecten. Denk bijvoorbeeld aan een cursus coachen vanuit pedagogisch perspectief of een workshop voor ledenbehoud en -werving. Deze services zijn grotendeels kosteloos voor aanbieders die aangesloten zijn bij een bond van de NOC*NSF. Ben je benieuwd welke service jouw sportclub op weg gaat helpen? Neem dan contact met ons op.

Kosten: Kosteloos advies

Meer informatie en aanvraag indienen


Taakie

Vrijwilligers werven kan een vervelende en tijdrovende klus zijn. Vaak genoeg plaatsen verengingen noodkreten op de website om vrijwilligerstaken op te vullen. Taakie heeft de missie om daar verandering in te brengen. Onder het mom van ‘niet moeten, maar matchen’ kan jij met Taakie heel doelgericht de geschikte vrijwilliger voor een taak vinden. Na het uitzetten van een simpele vragenlijst onder jouw leden creëert de softwaretool een aantal vrijwilligersprofielen. Op basis daarvan maakt de tool matches met openstaande vrijwilligerstaken.

Onze ervaring leert namelijk dat mensen best bereid zijn om vrijwilligerswerk te doen. Zolang ze maar een taak krijgen die goed bij hen past én ze daarvoor persoonlijk benaderd worden. Daarom stuurt Taakie geautomatiseerd berichten via WhatsApp. Wil iemand vervolgens een taak doen? Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Wil iemand niet? Dan laat Taakie dat onderbouwd met een reden weten. Zo weet jij gelijk of je diegene de volgende keer kan benaderen voor dezelfde taak, of dat hij of zij in iets anders geïnteresseerd is.

Kosten: €19,50 per maand

Meer weten? Ga naar www.taakie.nl.


Meer … in Kortere Tijd

Met de Meer in Kortere Tijd-cursussen versterken we verenigingen op drie veelvoorkomende knelpunten: leden, vrijwilligers en sponsors.

Meer in Kortere Tijd is de methodiek om verenigingen te ondersteunen bij het werven en behouden van vrijwilligers, leden en sponsoren. Met Meer Vrijwilligers in Kortere tijd creëer je een actief vrijwilligersbeleid. Dit maakt de organisatie namelijk sterker en zorgt dat de sfeer in de club verbetert. Alles valt en staat met een duidelijke organisatie, waarin elke vrijwilliger bestuurlijk vertegenwoordigd is, en dat zelf ook zo voelt. Meer Leden in Kortere tijd geeft een verfrissende kijk op ledenwerving. Niet langer staat een succesvolle wervingsactiviteit centraal. Belangrijker nog is dat het sportaanbod van de vereniging voorziet in de veranderende vraag van de sporter. Hoe je dit doet, leren wij je aan de hand van de levensfasebenadering. Tot slot lukt het jouw vereniging Met Meer Sponsors in Kortere Tijd om de juiste match te maken met samenwerkingspartners (sponsors) waarbij een win-win situatie ontstaat.

Kosten: v.a.: €525,00

Nieuwsgierig geworden? Ga dan naar www.meerinkorteretijd.nl.


WhoZnext

Uitstroom onder jongeren, welke club heeft er geen last van? Vaak wijden we dat aan het toenemende aantal taken, verantwoordelijkheden en verleidingen van een jongere. Maar we zien vaak dat verenigingen niet optimaal zijn ingericht voor de veranderende behoeftes van tieners. En wie weten er nou beter welke activiteiten voor jeugd leuk zijn, dan de jongeren zelf?

Met WhoZnext geeft Team Sportservice jongeren tussen de 13 en 20 jaar de mogelijkheid invloed uit te oefenen op de activiteiten bij hun sportvereniging. Zo helpen we je in drie stappen om jouw verenigingen aantrekkelijker te maken voor deze doelgroep. Tijdens de startbijeenkomst worden de taken toegelicht aan een projectgroep van vijf tot acht jongeren. Net als in een echt bestuur worden rollen als bestuurder, secretaris en penningmeester verdeeld. Zo maken jongeren direct kennis met de organisatiestructuur van een vereniging. Na de startbijeenkomst gaat de projectgroep onder leiding van een coach aan de slag met de organisatie van de eerste activiteit. Optioneel organiseren we extra trainingen voor de jongeren. WhoZnext biedt daarmee een oplossing om jongeren langer aan jouw club te verbinden.

Kosten: €525,00 + geld voor de uitvoerende groep

Stel je vraag aan buurtsportcoach Annejan