HomeAdviesOnderwijs

Onderwijs

Goed bewegingsonderwijs vormt de basis van een leven lang bewegen. Team Sportservice ondersteunt kinderopvang, basisonderwijs en voortgezet onderwijs om doelgericht en effectief te werken aan een actieve leefstijl.

Team Sportservice

Goed bewegingsonderwijs

Goed bewegingsonderwijs begint met een goede vakleerkracht van Team Sportservice. Op ruim 300 scholen in Nederland mogen wij de kinderen en leerkrachten de positieve effecten van sport en bewegen laten ervaren.

Waarom scholen voor Team Sportservice kiezen.

 1. Expertise: onze vakleerkrachten zijn HBO-geschoold en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied dankzij de interne Academy en kennisuitwisseling met ruim 80 collega’s binnen Team Sportservice
 2. Flexibel: Vanaf een dagdeel in de week kunnen wij het bewegingsonderwijs voor u verzorgen
 3. Zekerheid: Gegarandeerd een vakleerkracht beschikbaar ondanks de krappe arbeidsmarkt
 4. Uitbreidingsmogelijkheden richting sportieve school: indien je als school meer wilt en jezelf wilt profileren met sport en bewegen als speerpunt, dan kan de vakleerkracht fungeren als kennishouder en coördinator voor een totaalprogramma van bewegen op en rond school. (Uitwerking in verschillende interventies; van MQ scan tot Move Mates / Pauzesport en beweegmomenten in de klas etc.)
 5. Financiering: Team Sportservice kent de financieringsmogelijkheden voor meer sport en bewegen op school en neemt het aanspraak maken op deze gelden uit handen

Wilt u het bewegingsonderwijs van Team Sportservice ervaren? Wij verzorgen graag voor u één dag kosteloos het bewegingsonderwijs.

Uw partner in bewegen op en rond de school

Als school kunt u kinderen helpen om een goede basis te leggen voor een leven lang bewegen. Kinderen die dagelijks bewegen zijn motorisch vaardiger, hebben minder kans op overgewicht en leveren betere prestaties op school.

Ons bewegingsonderwijs, de kern van bewegen op en rond school.

Het belangrijkste tijdens de les bewegingsonderwijs is dat het kind centraal staat en dat het behalve fysiek, ook sociaal-emotioneel en cognitief deelneemt aan de gymles. Dit doen we op basis van onze vier pijlers:

 • Veilig klimaat

  Het creëren van een veilig leerklimaat waarin plezier, zelfstandig werken, samenwerken en zelfvertrouwen belangrijke kernwaarden zijn. Alle vakdocenten van Team Sportservice worden intern extra opgeleid om dit klimaat te waarborgen.

 • Plezier

  Door plezier centraal te stellen in de gymles krijgen leerlingen een positieve ervaring met betrekking tot bewegen, waardoor ze dit meenemen in de rest van hun leven.

 • Verbinding met buitenwereld

  Door vanuit de school de verbinding te leggen met lokale verenigingen, kunnen de vakleerkrachten de koppeling maken met sportmogelijkheden in de buurt. De vakleerkrachten blijven daarnaast op de hoogte van de nieuwe trends, door middel van bijscholingen, en passen dit toe in de gymles. Gebruik maken van sportsuccessen.

 • Ontwikkeling door differentiatie

  Een uitdagend bewegingsaanbod bieden op ieders niveau (differentiatie) zorgt voor behoud van plezier en betere resultaten in de ontwikkeling. Tijdens de gymles komen 12 leerlijnen aan bod. De vakleerkracht maakt naar eigen inzicht de jaarplanning. Door te kijken welke sportgebieden nog onderontwikkeld zijn, kiest de vakleerkracht ervoor om deze gebieden vaker aan bod te laten komen. Zo kan elk kind in het niveau bewegen waar hij/zij aan toe is. Op deze manier heeft elk kind plezier en succeservaring in het bewegen.

Een stapje extra door sport en bewegen als speerpunt op school.

Het verzorgen van goed onderwijs is de kerntaak van de school. We zien dat het daarnaast belangrijk is om te laten zien waar jij als school voor staat.  Als school kun je je onderscheiden door je te profileren als sportieve school.

Een sportieve school verbreedt van de gymles naar op en rond de school. Van het aanbieden van de MQ scan, stimuleren van bewegen op het schoolplein en beweegoefeningen in de klas, tot kennismakingslessen van verschillende sporten in samenwerking met bonden en verenigingen.

Wij ondersteunen scholen bij het samenstellen, uitdragen en uitvoeren van uw visie op bewegen.

 

 

Heb je hulp nodig bij het vinden van een passend advies op het gebied van bewegingsonderwijs?

Buurtsportcoach Pauline kan je hierbij helpen.  Bel haar gerust op 06 16403026 of stel hieronder gelijk je vraag.

 

 

 

Stel je vraag aan buurtsportcoach Pauline