Home » Kerst in Venezuela

Kerst in Venezuela

Als wij aan de kerstdagen denken dan denken wij vaak aan kou, sneeuw en kerstbomen. In Venezuela ziet een kerst er héél anders uit. Het is daar tijdens kerst namelijk hartje zomer! Zij vieren kerst in hun korte broek met slippers aan.

Skaten tijdens de kerst

In Venezuela worden voor de kerstmis negen dagen lang vroegmissen gehouden. Dit zijn kerkdiensten die al om half 5 in de ochtend beginnen. Op kerstdag wordt er na de mis vuurwerk afgestoken. Weet jij hoe de mensen op kerstdag in de hoofdstad Caracas naar de kerk gaan? Op skates! In delen van de stad worden straten zelfs afgezet zodat iedereen veilig naar de kerk kan skaten.

Wij dagen je uit

Trek tijdens de kerstdagen ook jouw step of skeelers uit de kast. Als je op visite gaat bij iemand, vraag dan aan je vader of moeder of jij op je step of skeelers er naar toe mag. Blijf jij thuis met kerst? Doe dan onderstaand spel.

Wat heb je nodig?

  1. Step/skeelers
  2. 5 Pionnen of 5 schoenen
  3. Stoepkrijt
  4. Stopwatch
  5. Bescherming (pols/elleboog/knie)

Zo zet je het spel uit

  1. Zet een lange streep op de grond.
  2. Zet 5 pionnen of schoenen in een lijn achter elkaar en laat 3 grote stappen tussen iedere pion/schoen
  3. Zet weer een grote streep op de grond

Zo werkt het spel (Bekijk hier het filmpje!)

De bedoeling is dat je slalommend om de pionnen/schoenen heen gaat en zo snel mogelijk de achterlijn aan tikt en weer slalommend terug komt. Gaat dit je goed af? Skeeler dan achteruit of step met je verkeerde been. Neem met de stopwatch je tijd op en probeer jezelf steeds te verbeteren.

Tip! Ben je met zijn tweeën of meer? Zet dan twee parcoursen uit en maak er een estafette van. Pak van binnen een kerstmuts of iets anders en geef deze door in de estafette. Het is de bedoeling dat je heen én terug gaat, vervolgens geef je de kerstmuts over aan jouw teamgenoot.

Wij wensen je: Feliz Navidad!

De officiële voertaal in Venezuela is Spaans.