Home » Australië

Australië

Wist je dat

In Australië met kerst de Australiërs hun huis niet opvrolijken met een dennenboom, maar met een speciale Australische kerstboom. Deze kerstboom wordt de Christmas bush genoemd. Hulst, maretakken en dennenbomen zijn in de zomer moeilijk te verkrijgen in Australië. Daarom wordt met kerst altijd de Christmas bush in huis gehaald. Gelukkig heeft deze inheemse plant wel de ultieme kerstsfeer! De bladeren van de Australische boom zijn namelijk prachtig rood van kleur.  

Kerst in Australië

Wat doen de bewoners van Australië tijdens kerst nog meer anders dan wij gewend zijn? De Australiërs brengen de zomerse feestdagen graag door op het strand met een barbecue of bezoeken grote sportevenementen. In Sydney vindt de belangrijke zeilwedstrijd: De Rolex Sydney Hobart Yacht Race plaats en in Melbourne staat alles in het teken van de sport cricket.

Wij dagen je uit

Trek jij ook je sportieve schoenen uit de kast tijdens kerst, net zoals de Australiërs? Speel het buidelspel en waan je in de wereld van de kangoeroes, het symbool van Australië! Breng jij alle babykangoeroes veilig naar de overkant? 

Wat heb je nodig?

  1. Twee heuptasjes.
  2. Babykangoeroes (knuffels): minimaal 1 voor elke speler. (mag ook een ander dier zijn)
  3. Lijnen voor het speelveld.
  4. Beestachtig enthousiasme.

Zo zet je het spel uit

Zet in het speelveld twee lijnen uit en verdeel de kangoeroes in twee groepen. Elke groep moet proberen een aantal babykangoeroes naar de overkant te brengen. 

Zo werkt het spel

Een kangoeroe (jijzelf en je medespelers) stopt een babykangoeroe in zijn/haar buidel en springt vervolgens met de handen op de rug naar de overkant. Als de babykangoeroe uit de buidel valt, moet deze eerst weer terug in de buidel gestopt worden, voordat ze verder mogen springen. Het groepje dat als eerste al zijn babykangoeroes aan de overkant heeft gebracht, heeft gewonnen. 

Tip! Als buidel kun je een heuptasje gebruiken of een open geritste rugzak die je achterste voren omhangt. Bij gebrek aan babykangoeroes kun je altijd een aantal andere knuffels nemen. 

Wij wensen je: sportieve fijne feestdagen!