HomeKalender Raadsleden Heemskerk

Kalender Raadsleden Heemskerk

Weetje van de maand

Zoveel calorieën verbrand je per uur: Schoolslag 600, Badminton 275, Fietsen 500, Frisbeeën 200, Kanoën 450   

Team Sportservice Kennemerland in juli:

Gouden Picknick  

De Viva!Zorggroep organiseert vanuit Stichting Gouden Dagen jaarlijks een Gouden Picknick voor senioren uit Heemskerk. Dit jaar werken wij mee aan de picknick en is het thema sport en spel. Twee van onze buurtsportcoaches zijn aanwezig en begeleiden verschillende beweegactiviteiten. Het doel is om mensen bewust te maken van een gezonde leefstijl, inclusief bewegen en sociale contacten via bewegen. 

 

Route de Petanque – Doortrappen 

Goed nieuws! Vanuit de Provincie Noord-Holland heeft gemeente Heemskerk voor het tweede jaar op rij de goedkeuring voor de subsidie Doortrappen gekregen. Dit jaar gaan we aan de slag met het uitzetten van Doortrappenfietsroutes, dit zijn veilige routes voor seniore fietsers. Daarnaast organiseren we verschillende fietstochten en komt er een spiegeltjes actie. Alles om bewustwording over veilig fietsen te creëren en te vergroten. We trappen het programma af met een Route de Petanque in de week van het EK Petanque in Nederland.  

 

Zomerboost in Heemskerk 

Er is door de sportaanbieders enthousiast gereageerd op de Zomerboost-campagne. Er zijn op dit moment 32 sportieve activiteiten aangemeld voor inwoners uit Castricum en Heemskerk. In totaal zijn er al 57 inschrijvingen binnen en dat terwijl er de meeste activiteiten nog gepromoot moet worden. 

 

Ons hoogtepunt van juni

Sport en speldagen: Op 13 en 14 juni werden in Sportcentrum de Waterakkers weer de jaarlijkse sport- en speldagen gehouden voor leerlingen van de groepen 6 en 7 van alle Heemskerkse basisscholen. Dit jaar waren er ongeveer 800 deelnemers van 10 Heemskerkse basisscholen aanwezig. De kinderen deden in de sporthal én in het zwembad mee aan verschillende sportieve activiteiten. Buiten stond er een grote stormbaan.