HomeKalender Raadsleden Castricum

Kalender Raadsleden Castricum

Weetje van de maand juli

Zoveel Calorieën verbrand je per uur met: Schoolslag 600, Badminton 275, Fietsen 500, Frisbeeën 200, Kanoën 450

Team Sportservice Kennemerland in juli:

DoortrappenDit programma is officieel gestart met een fietscheck op de Brink. Er staan nog veel meer activiteiten op de planning: 

  • Op bezoek bij verschillende beweeggroepen voor senioren om met mensen in gesprek te gaan over veilig fietsen. 
  • Aan de slag met het uitzetten van Doortrappenfietsroutes, dit zijn veilige routes voor seniore fietsers. 
  • Organiseren van verschillende fietstochten. 
  • een spiegel-actie,  Alles om bewustwording over veilig fietsen te creëren of te vergroten.     

Vakantie-activiteiten: Ook deze zomer organiseren wij weer leuke vakantie-activiteiten voor basisschoolleerlingen. Denk aan bijvoorbeeld Urban Sports, bunkertrefbal, Apenkooi en stoepranden. Vooral voor kinderen die niet op vakantie gaan is dit een leuke invulling van hun eerste vakantieweek.  

 Zomerboost in Castricum: Er is door de sportaanbieders enthousiast gereageerd op de Zomerboost-campagne. Er zijn op dit moment 32 sportieve activiteiten aangemeld voor inwoners uit Castricum en Heemskerk. In totaal zijn er al 57 inschrijvingen binnen en dat terwijl de meeste activiteiten nog gepromoot moet worden. 

Ons hoogtepunt van juni

Beweegprogramma Fit en Vitaal voor senioren:  De buurtsportcoach in Castricum organiseert in juni het fitheidsprogramma ‘Fit & Vitaal 60+’. Dit programma is erg geschikt voor mensen die willen proberen welke beweegactiviteit het beste bij hen past.

“Leuk, afwisselend programma. We hebben nu een betere conditie” Loes en Ben (beiden 73 jaar)

Op 31 mei was de gratis fitheidstest voor 60+ ers in het gemeentehuis van Castricum. Na de fitheidstest startte het vier weken durende beweegprogramma ‘Fit & vitaal 60+’. Hier kunnen 60-plussers gedurende vier weken twee keer per week verschillende sporten uit proberen bij lokale aanbieders. Tijdens dit afwisselende aanbod worden conditie, kracht, lenigheid en/of stabiliteit op allerlei manieren geoefend. Onder andere yoga, nordic walking, valpreventie en crossfit zijn onderdeel van het programma. Alle sporten worden begeleid door vakkundige trainers.

Deelnemer Peter was zo enthousiast dat hij een ingezonden stuk voor de krant heeft gemaakt.

Hier de link naar het geplaatste persbericht in de Castricummer