Home‘Fit & Vitaal 65+’ in Heemskerk

‘Fit & Vitaal 65+’ in Heemskerk

Op dinsdag 8 oktober organiseert Team Sportservice Kennemerland in samenwerking met Huisartsenpraktijk Ruiter, Praktijk voor Fysiotherapie Hart van Heemskerk en Viva Zorggroep een fittest voor 65-plussers. Met deze fittest willen de organisatoren 65-plussers stimuleren om in beweging te komen. Na afloop van de fittest kunnen de deelnemers zich inschrijven voor een beweegprogramma. Dit programma is erg geschikt voor mensen die willen proberen welke beweegactiviteit het beste bij hen past.

Gratis fittest
Bent u benieuwd hoe fit u bent? Schrijf u dan in voor de gratis fittest. De test duurt ongeveer 45 minuten. U vult een vragenlijst in en uw uithoudingsvermogen, BMI en spierkracht worden gemeten. Verder is er aandacht voor gezonde voeding en algemene fitheid. De test is geschikt voor iedereen, of u nu wel of niet sport of heeft gesport. Na afloop van de test gaat de buurtsportcoach graag met u in gesprek over welke vormen van bewegen goed bij u passen. De test vindt plaats in de hal van Gezondheidscentrum Heemskern aan het Maltezerplein.

Beweegprogramma
Na de fittest kunt u zich inschrijven voor het beweegprogramma “Fit en Vitaal 65+”. Er zijn twee verschillende programma’s. Beide programma’s starten in de week van 14 oktober en duren vier weken. Programma 1 richt zich op actieve 65-plussers. Binnen dit programma zijn er twee activiteiten per week en wordt bijvoorbeeld walking handball aangeboden. Binnen programma 2 maakt u één keer per week kennis met laagdrempelige beweegvormen zoals yoga en wandelen.

De kosten voor deelname aan het beweegprogramma bedragen 10 euro als u het programma doet waarbij u tweemaal per week beweegt en 7,50 euro voor het wekelijkse programma.

Meer informatie 
Over de fittest:
Voor informatie kunt u terecht bij Praktijk voor Fysiotherapie Hart van Heemskerk via fysiotherapie@hartvanheemskerk.nl of 0251-231018 (best bereikbaar tussen 08.00-11.45uur)

Over het beweegprogramma:
Voor informatie kunt u terecht bij Joyce van Tunen (Buurtsportcoach Heemskerk) via jvantunen@teamsportservice.nl of 06-112 712 05

Dit programma is afgerond. Neem contact op met Joyce als je op zoek bent naar een passende beweegactiviteit. Zij weet wanneer Fit & Vitaal weer van start gaat, of gaat samen met jou op zoek naar de activiteit die het beste bij jou past.