HomeFit & Vitaal 60+ Limmen

Fit & Vitaal 60+ Limmen

Sport en bewegen dragen bij aan vitaal ouder worden. Daarnaast zorgt sporten voor plezier en ontmoeting. Deze elementen komen samen in het fitheidsprogramma ‘Fit & Vitaal 60+’, georganiseerd door de buurtsportcoach in Limmen. Dit programma bestaat uit een gratis fitheidstest en een beweegprogramma van vier weken. Het is erg geschikt voor 60-plussers, die in groepsverband willen ontdekken welke beweegactiviteit het beste bij hen past.  

Gratis fitheidstest op 15 oktober
Ben je benieuwd hoe fit je bent? De buurtsportcoach organiseert een gratis fitheidstest op dinsdag 15 oktober in de ochtend bij Full of Life in Limmen. De test duurt ongeveer 30 minuten en er staat koffie klaar. Het uithoudingsvermogen, spierkracht en de BMI worden onder andere gemeten. De test is geschikt voor iedereen, of je nu wel of geen sport beoefent.  

Leuk, afwisselend programma. We hebben een betere conditie na 8 weken Loes en Ben (beiden 73 jaar) 

Beweegprogramma 
Dinsdag 29 oktober zal het beweegprogramma ‘Fit & vitaal 60+’ starten. Hier kunnen 60-plussers gedurende vier weken twee keer per week verschillende sporten uit proberen bij lokale aanbieders. Tijdens dit afwisselende aanbod worden conditie, kracht, lenigheid en/of stabiliteit op allerlei manieren geoefend. Onder andere yoga, tafeltennis en fitness zijn onderdeel van het programma. Alle sporten worden begeleid door vakkundige trainers. De sporten zullen vooral overdag aangeboden worden. Deelname aan het ‘Fit & Vitaal 60+’ beweegprogramma bedraagt 10 euro. 

Meer informatie 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de buurtsportcoach Castricum, Edwin Keizer of Joyce van Tunen. Dit kan via: ekeizer@teamsportservice.nl, 06 112 712 05 / 0251-254740 

Dit programma is afgerond. Neem contact op met Joyce of Edwin als je op zoek bent naar een passende beweegactiviteit. Zij weten wanneer Fit & Vitaal weer van start gaat, of gaan samen met jou op zoek naar de activiteit die het beste bij jou past. 

De volgende activiteiten waren opgenomen in het beweegprogramma van 2019.

Tafeltennis bij TTV Limmen
In ons vaste honk, de sporthal aan de Hogeweg 61 te Limmen, gaan gezelligheid en competitiedrang al jaren hand in hand. De club vervult zo voor menigeen niet alleen een sportieve functie, maar zeer zeker ook een sociale. Nieuwkomers worden bij de vereniging betrokken om mee te spelen. Als je het wenst zijn er altijd wel leden die je wat technische vaardigheden willen bijbrengen.
Kosten: €68,- per jaar
Maandag en vrijdag van 20:00 tot 23:00
Meer informatie en contact: Mats Riets Bestuur@tafeltennislimmen.nl 06-18998720

BodyFit bij TIOS
De activiteit op donderdagochtend (voor dames) bestaat uit: Een warming up van ongeveer 20-25 min op muziek door verschillende oefeningen op de plaats. Hier wordt het hele lichaam getraind. Daarna wordt er gebruik gemaakt van gewichtjes. Wat rek en strekoefeningen. Vervolgens buik, bil, beenoefeningen op de grond. Laatste 5 min. ontspanningsoefeningen. Ik maak gedurende mijn lessen gebruik van Dynabands, steps, stokken, ballen en doe één keer in de maand Pilates.
Trainster: Lea Dam
Tijd en locatie: Dinsdag 9.00u/10.00u in de Enterij en donderdag 8.45u/9.45u Gymzaal Hogeweg.
Kosten: €155 contributie per jaar
Meer informatie en contact met: Lea Dam telefoonnummer: 0630881608 of mail naar leadam@quicknet.nl

Yoga
Yoga voor 50+
Dag en tijd: Maandag- en dinsdagochtend in Limmen 9.00-10.00 en 10.15-11.15 Dinsdagochtend in Castricum 10.30-11.45
Trainer: Carien van Bleisem en Els Tiers
Locatie: Vredenburg in Limmen (Dusseldorpweg 64) en Geesterhage in Castricum (Geesterduinweg 3)
Kosten: €9,75 per les
Meer informatie en contact: etiers@ziggo.nl 06-29280490

Senioren Fitness bij Full of Life
Bij de Seniorenfitness wordt er in drie kwartier een volledige workout gedaan in groepsverband. We maken gebruik van een aantal kracht apparaten en doen hier aanvullend losse oefeningen bij. De focus licht op kracht en conditie, maar ook coördinatie en balans wordt veel getraind. Alles gebeurt onder begeleiding zodat de houding en uitvoering kloppen.
Dag en tijd: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag 10:30 tot 11:15
Trainers: Lisanne, Mariska, Wessel, Max
Locatie: Full of Life Limmen
Kosten:  30,90 per maand
Meer informatie: https://fulloflife.nl/limmen/groepslessen, 0725055770

Bewust bewegen 
Het eerste uur beginnen wij met het opwarmen van de spieren, oefeningen met of zonder spelmateriaal zoals een stok, bal of gewichten op de muziek met aansluitend half uur volleybal of tennis naar keuze.  Daarna is er tijd om met elkaar koffie of thee te drinken. 
Dag en tijd: woensdag 14.00 -16.00 uur
Trainer: Simone Schneider
Locatie: sporthal de Enterij limmen
Kosten: 5,00
Meer informatie en contact: Simone Schneider: 0655774248

Jeu de Boules bij De Boulewei
Achter “Vredeburg” liggen de mooie banen van Jeu de Boulesvereniging “De Boulewei” en het clubgebouw ” De Boulderij”. Als het weer het toelaat kan dit het gehele jaar door. Ook worden er in het hoogseizoen diverse toernooien binnen de vereniging georganiseerd.
Dag en tijd: Maandag t/m vrijdag  13.30 tot 16.00
Kosten: €10 per jaar
Meer informatie en contact: Cees Bakker jokecees@gmail.com 072 222 4161

Walking Football bij Vitesse ’22 in Castricum
Bij walking football zijn de spelregels zo aangepast dat iedereen mee kan doen. Er wordt op een kleiner veld gespeeld met kleinere goals. Walking football is geschikt voor zowel oud-voetballers als mensen die nog nooit gevoetbald hebben. Voetbal zonder te rennen en zonder fysiek contact is minder blessuregevoelig. Het is daarom uitermate geschikt voor 60-plussers die op een gezonde manier willen bewegen.
Dag en tijd: dinsdag 15.30-16.30u
Locatie: De Puikman, Castricum
Meer informatie en contact: ekeizer@teamsportservice.nl of 0251-254740