HomeBuurtsportcoach Castricum — Joyce

Buurtsportcoach Castricum — Joyce

Ik ben Joyce van Tunen, buurtsportcoach in Castricum. Ik motiveer inwoners van Castricum om te bewegen en zet samenwerkingsverbanden op tussen verenigingen en organisaties.

Wat doet de buurtsportcoach?
Ik stimuleer inwoners van Castricum om (meer) te gaan bewegen. Ik geef informatie over sport en bewegen en ik promoot sport- en beweegactiviteiten. Als buurtsportcoach heb ik een groot netwerk van sportverenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties en scholen in Castricum. Het is mijn taak op zoek te gaan naar behoeften op het gebied van bewegen, en hier vervolgens een aanbod aan te koppelen. Wat vinden inwoners van Castricum leuk om te doen? Welke nieuwe beweegactiviteiten zullen een toevoeging zijn aan het dagelijks leven? Voorbeelden hiervan zijn wandelen in groepsverband, een cursus valpreventie voor ouderen en sportactiviteiten voor anderstaligen. Het contact met sportverenigingen is een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Hierdoor kan ik het aanbod van beweegactiviteiten bij verenigingen matchen met de behoefte van inwoners.

Beweegspreekochtend
Iedere donderdagochtend houd ik een beweegspreekochtend. Alle inwoners van Castricum kunnen daar advies krijgen over allerlei vormen van bewegen. De beweegspreekochtend is iedere donderdag van 10.00u tot 12.00u in het gemeentehuis van de gemeente Castricum. Bij de receptie kan gevraagd worden naar de buurtsportcoach, waarna vervolgens het gesprek plaatsvindt. Het gesprek is gratis en vooraf een afspraak maken is niet nodig.

Misschien vraagt u zich af welke activiteiten de buurtsportcoach van Castricum al heeft opgezet? Een kleine greep uit het verleden:

  • Bij hockeyvereniging MHCC is de buurtsportcoach gestart met Hockey voor 60+. Ouderen hebben in het verleden hebben aangegeven graag te willen hockeyen op aangepast niveau, waarna deze activiteit georganiseerd werd. Er gebruik gemaakt wordt van zachte knots hockeysticks en foam ballen. Hierdoor is deze vorm van hockey minder blessuregevoelig en de aanpassing in materiaal zorgt wekelijks voor de nodige hilariteit onder de deelnemers.
  • De buurtsportcoach heeft een samenwerking opgezet tussen GGZ instelling Dijk & Duin en volleybalvereniging Croonenburg. Doel van deze samenwerking is het bevorderen van de doorstroming van Dijk & Duin cliënten naar de vereniging.
  • Het project ‘Fit & Vitaal’ wordt twee keer per jaar georganiseerd door de buurtsportcoach. Mensen van 60 jaar en ouder worden uitgenodigd om deel te nemen aan een fitheidstest en verschillende beweegactiviteiten. Een aantal weken lang maakt een groep deelnemers kennis met het aanbod voor senioren bij verschillende sportaanbieders in Castricum.

Neem voor meer informatie of nieuwe ideeën contact op met de buurtsportcoach via jvantunen@teamsportservice.nl  of 06 112 712 05. Word vrienden met mij op Facebook! Via mijn Facebook account promoot ik sport- en beweegactiviteiten in Castricum.