HomeNieuwsVoorkom grensoverschrijdend gedrag in de sport

Voorkom grensoverschrijdend gedrag in de sport

De cijfers liegen niet. We móeten stoppen met ontkennen en nu stappen zetten om iedereen binnen jouw vereniging te beschermen tegen grensoverschrijdend gedrag. Doorloop daarom het gratis High 5! Stappenplan. Je leert in vijf stappen hoe je ongewenst gedrag op jouw club kunt voorkomen.

Corona is in het nieuws verslagen door dit maatschappelijke probleem. Ook binnen de sportwereld. Bij Ajax werd gezegd: ‘we zijn verrast dat…’. Het was een reactie op de grensoverschrijdende berichten die directeur voetbalzaken Marc Overmars aan vrouwelijke collega’s stuurde.

Er is meer dan alleen je sport aanbieden!

En zo zijn er tal van amateurverenigingen die (jarenlang) geen zicht hebben gehad op soortgelijk gedrag binnen de club. Een vereniging goed leiden houdt niet alleen in dat je je bezighoudt met de hoofdtaak: sport aanbieden. Het vraagt ook verantwoordelijkheid voor je vrijwilligers, werknemers en leden op het gebied van onder andere veiligheid.

Zorg dus voor een veilig sportklimaat. Het Centrum Veilige Sport Nederland laat zien hoe je dat bereikt met het High 5! Stappenplan. 

Heeft jouw organisatie het sportklimaat al geoptimaliseerd volgens deze vijf stappen? Of kunnen jullie hierin juist nog wel vooruitgang boeken? Van één inspiratiesessie tot een volledige begeleiding: er zijn veel manieren van begeleiding of ondersteuning. Dit is meestal gratis aan te vragen. Neem contact op met Joyce van Tunen. Samen kunnen jullie bespreken hoe jouw organisatie het beste ondersteund kan worden.

Binnenkort organiseren wij een training over het herkennen van grensoverschrijdend gedrag. Heb je interesse en wil je op de hoogte gehouden worden over de datum en de inhoud van de training? Stuur dan even een mailtje naar Joyce.