HomeNieuwsVoetballen in de kerk

Voetballen in de kerk

Geloof het of niet, maar het Walking Football team van ODIN ’59 gaat binnenkort een wedstrijd voetballen in de Grote Kerk van Beverwijk. Het elftal voetballende 55+’ers is uitgenodigd door het Roetz Festival om op vrijdag 9 december een demonstratiewedstrijd te verzorgen. Voor één keer gaan de kerkbanken aan de kant en zal een wedstrijd lopen voetbal worden gespeeld. De spelers worden begeleid door het plaatselijke zangkoor. Zij nemen zaalschoenen mee om zelf ook kennis te maken met deze leuke sportvorm.

Sport tijdens cultureel evenement
Hans Slingerland is één van de deelnemers aan het lopend voetbal. Hij trekt samen met zijn voetbalvrienden wekelijks zijn voetbalschoenen aan voor een training bij ODIN ’59 in Heemskerk. Het kostte hem de nodige overtuigingskracht om zijn ongelovige medespelers te overtuigen dat zij echt in een kerk zouden gaan voetballen. “Ik kwam in contact met één van de organisatoren van het Roetz festival. Toen ik hen vertelde over mijn hobby, waren ze direct enthousiast. Niks is voor hun te gek om het succes van het festival van vorig jaar te evenaren.”

Ook tijdens de 2e editie zijn de ingrediënten: mooie muziek, kraampjes met boeken en lokale kunst, lekker eten en laagdrempelige ontmoetingen met schrijvers. En nu dus ook: sport! Het festival start om 17.00 uur. Om 19.00 uur is de aftrap van het voetbal.

Ook walking footballen?
Dankzij de uitgebreide aandacht in de lokale media is er inmiddels een flinke groep deelnemers ontstaan voor de activiteit bij ODIN ’59. Er is nog plek voor enkele belangstellenden. Zij kunnen zich melden bij Sportservice Kennemerland via hhabers@sportservicekennemerland.nl. De trainingen zijn gratis, op donderdag van 17.00-18.00 uur, met aansluitend een bak koffie.