HomeNieuwsSwingende senioren met de buurtsportcoach voor ouderen

Swingende senioren met de buurtsportcoach voor ouderen

Meer dan 100 senioren hebben op twee plekken in Heemskerk meegedaan aan de Nationale Balkon Beweegdag. De Gemeente Heemskerk vindt de fysieke en mentale gezondheid van haar inwoners erg belangrijk. Mede hierdoor is er per 1 januari 2021 een buurtsportcoach senioren aangesteld. Deze rol wordt ingevuld door Winnie Assendelft vanuit Team Sportservice Kennemerland. Tijdens de Nationale Balkon Beweegdag heeft zij zich ingezet bij verschillende woonzorginstellingen.

‘Wat een gezelligheid, zo op de vroege ochtend’ riep een bewoner van Westerheem vanaf zijn eigen balkon. Van 10.00 tot 11.30 uur werd er fanatiek bewogen bij woonzorgcentrum Westerheem en Waterrijck in Heemskerk. Bekende nummers van Abba, Chubby Checker en Creedende Clearwater Revival kwamen voorbij. Op het eind werden de bewoners getrakteerd op een mini concert van de trioband Artstikke Mooi. Een bewoner van Waterrijck riep tijdens het concert ‘Dit voelt als vroeger, als een avondje gezelligheid in de kroeg’.  Balkon Bewegen is het meest toegankelijke evenement van het jaar voor senioren.

Bewegen gecombineerd met een muzikale afsluiting was een groot succes. Team Sportservice Kennemerland, Cultuurhuis Heemskerk, De Viva Zorggroep en Stichting de Gouden Dagen willen kijken naar verdere samenwerkingen in de toekomst voor senioren.

Gelukkig mogen we wegens de versoepelingen steeds meer op het gebied van sport en bewegen. Mocht u vragen hebben over een beweegactiviteit bij u in de buurt, neem dan gerust contact op met Winnie of 0251-254740.