HomeNieuwsExtra beweegmomenten voor kinderen

Extra beweegmomenten voor kinderen

Gratis beweegmomenten voor kinderen

Team Sportservice Kennemerland biedt kinderen die in Heemskerk wonen of op school zitten met twee soorten sportlessen een extra beweegmoment per week aan. De lessen zijn voor kinderen die een extra steuntje kunnen gebruiken wanneer zij aan hun motoriek, zelfvertrouwen of een gezonde leefstijl willen werken en zijn gratis.

Sportles Gezonde Leefstijl
Kinderen die meer willen sporten, meer willen leren over gezonde voeding én willen werken aan een gezond gewicht kunnen zich aanmelden voor een proefles gezonde Leefstijl. Deze les is voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Tijdens de lessen worden verschillende sporten gedaan zoals basketbal, turnen, bootcamp, freerunnen of badminton. Ook trefbal en andere leerzame spellen met thema’s als gezonde voeding, water drinken en het belang van voldoende bewegen komen aan bod. Kortom, het zijn actieve, leerzame en gezellige lessen!

Proefles en meer informatie
Bovengenoemde lessen zijn elke dinsdagmiddag van 15.45-16.30 uur in gymzaal Marnestraat in Heemskerk. Inschrijven voor de proefles sportles Gezonde Leefstijl kan hier. Voor vragen kunt u contact opnemen met Petra Schumacher via pschumacher@teamsportservice.nl.

Gym Extra
De les Gym Extra is voor leerlingen uit de groepen 1 t/m 6 van de basisschool die op een of meerdere motorische gebieden uitvallen. Daarnaast zijn de lessen ook gericht op kinderen met een verminderd zelfvertrouwen en eventueel een sociaal-emotionele achterstand (moeite met samenspel en/of gedragsproblemen). Een vakleerkracht bewegingsonderwijs van Team Sportservice biedt elke week een leuke gymles aan en werkt zodoende met de kinderen op een speelse wijze aan de verschillende vaardigheden. De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen waardoor voor elk kind voldoende aandacht is.

Aanmelden en meer informatie
Gym Extra is elke woensdagmiddag in gymzaal Stijkelstraat in Heemskerk. Tijden: groep 1/2 van 13.45-14.30 uur, groep 3/4 van 14.30-15.15 uur en groep 5/6 van 15.15-16.00 uur. Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen met Ciska Koops via telefoonnummer 0251-254740 of e-mail ckoops@teamsportservice.nl.