HomeNieuwsSportakkoord geeft een boost aan de sportwereld

Sportakkoord geeft een boost aan de sportwereld

Verschillende lokale partijen werken samen aan de uitvoer van het sportakkoord van Castricum. Deze partijen ondernemen actie om meer inwoners in beweging te krijgen. Het sportakkoord van Castricum zet zich in op drie actiethema’s; versterking en vitalisering van sportaanbieders, sport voor specifieke doelgroepen en een beweegvriendelijke leefomgeving voor jong en oud. Wil je bijdragen aan één van de uitgeschreven plannen? Of heb jij een goed idee waar de sportwereld van de Gemeente Castricum blij van wordt? Dan is het sportakkoord op zoek naar jou!

Indienden plannen
Ieder kwartaal kunnen er nieuwe plannen ingediend worden die bijdragen aan de realisatie van de drie actiethema’s. De eerste deadline voor het indienen van plannen is op 1 juli. Het is ook mogelijk om budget aan te vragen om jouw goede idee uit te voeren. Hier vind je meer informatie over het sportakkoord, het indienen van jouw plan en het aanvragen van budget.

Impuls sportieve zomer
Het lokale sportakkoord geeft onder andere een financiële impuls aan de zomerboost campagne. Veel lokale sportaanbieders zorgen deze zomer voor sportieve activiteiten voor jong en oud. Op dit moment hebben de meeste van deze aanbieders een aanvraag ingediend voor een financiële bijdrage vanuit het sportakkoord voor hun zomerboost-activiteit. Meerdere sportaanbieders hebben de samenwerking opgezocht waardoor er bijvoorbeeld op 22 augustus een multisport-evenement is op sportpark Noord-End. Gymnastiekvereniging DOS, Korfbalvereniging Helios, Beentjes Judo Sport, Tafeltennisvereniging Castricum, Dansschool Club Mariz en voetbalvereniging FC Castricum organiseren deze dag gezamenlijk. ‘Het is mooi om te zien wat voor boost het Sportakkoord kan geven aan de sportwereld en welke samenwerkingen daardoor versterkt worden.’ zegt buurtsportcoach Joyce van Tunen. ‘Aanbieders én inwoners gaan in de actiestand, waardoor de sportwereld nog beter benut wordt.’ Kijk voor de rest van het aanbod op sportenbewegenincastricum.nl/activiteitenaanbod-2021.

Heb je vragen over de voorwaarden of over het aanvragen van budget, neem dan gerust contact op met buurtsportcoach Joyce van Tunen, jvantunen@teamsportservice.nl / 06-11271205.