HomeNieuwsMulti-sportochtend voor senioren in Heemskerk

Multi-sportochtend voor senioren in Heemskerk

Een kosteloze en gezellige beweegochtend voor senioren

Van 17 t/m 26 september is de Nationale Sport Week. Door heel het land zetten verschillende sportaanbieders hun deuren open om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en bewegen. Ook in de Gemeente Heemskerk gaat deze week niet onopgemerkt voorbij. U kunt meedoen aan de gratis beweegochtend voor senioren op donderdag 23 september. Plezier, enthousiasme en gezelligheid gegarandeerd.

Op donderdag 23 september van 10.00 tot 11.30 uur is er in Sporthal de Waterakkers een multi-sportochtend. Alle 60-plussers uit Heemskerk opgelet, want deze gezellige en gezonde ochtend wilt u niet missen. Op het programma staat Badminton van BC Heemskerk, Tacoyo van Fit4you2 en Relax Energize Gym van MET Heemskerk.

Wat ga je doen?
Alle drie de activiteiten komen aan bod. Tijdens de Badminton activiteit wordt er vooral vrijgespeeld. Uiteraard geven ervaren trainers uitleg over de techniek en de spelregels. Tacoyo staat voor Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress. Het is een intervaltraining waarbij intensief bewegen wordt afgewisseld met bewuste ontspanningsoefeningen. Deze sport is voor iedereen toegankelijk, de oefeningen zijn uit te voeren op ieder zijn of haar eigen niveau. Relax Energize Gym is een combinatie van Yoga, Pilates en ontspanning. Het bestaat uit oefeningen voor het opbouwen van flexibiliteit en kracht. Ook dit is voor iedereen toegankelijk.

‘Veel beweeg-/sportactiviteiten voor senioren lagen in coronatijd stil. Ik ben blij dat ook deze doelgroep nu weer in groepsverband mag bewegen. Vandaar dat wij deze multi-sportochtend organiseren. Bewegen is goed voor de gezondheid het verbindt en het is gewoon gezellig met anderen’ Aldus buurtsportcoach senioren Winnie Assendelft. ‘Alle senioren zijn welkom, sportief of niet sportief tijdens deze ochtend staat plezier centraal’.

Aanmelden
Enthousiast geworden na het lezen van dit bericht? Aanmelden is verplicht en kan door te mailen of te bellen naar Winnie of via Noord Holland Actief. Voor deze ochtend geldt er een maximaal aantal deelnemers, dus vol is vol. Voor vragen kunt u ook altijd contact opnemen. Ik hoop u te mogen verwelkomen.

De gemeente Heemskerk vindt de gezondheid van haar inwoners, waaronder senioren, erg belangrijk. Vandaar dat de gemeente per januari 2021 de buurtsportcoach ouderen vanuit Team Sportservice Kennemerland financiert.