HomeNieuwsFietsende Heemskerkers

Fietsende Heemskerkers

Tijdens de Nationale Ouderendag hebben 29 senioren meegedaan aan de georganiseerde fietstocht in Heemskerk. Wethouder Brouwer van Financiën, Zorg en Wonen gaf het startsein buiten bij Buurtcentrum het Spectrum. Hier vertelde hij over de positieve effecten van fietsen op iemands gezondheid. De gemeente ligt in een omgeving met veel mooie fietsmogelijkheden.

De fietstocht is georganiseerd in het kader van de bewustwordingscampagne Doortrappen. Deze campagne is er op gericht om iedereen veilig te laten fietsen tot zijn of haar 100ste. ‘Fietsen is gezond en het houdt mensen mobiel. Daarnaast zijn dit soort activiteiten goed om eenzaamheid tegen te gaan. Je bouwt er namelijk nieuwe sociale contacten mee op’ Aldus Brouwer. De Gemeente Heemskerk sluit zich aan bij het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Hiermee willen zij eenzaamheid eerder signaleren, bespreekbaar maken en een duurzame aanpak opstellen. ‘We zijn kletsnat geregend, maar hebben een onwijs mooie en gezellige fietstocht achter de rug.’ riep een deelnemer bij de finish.

Vanuit de bewustwordingscampagne Doortrappen worden er mensen vanuit MET Heemskerk, Veilig Verkeer Nederland – Beverwijk/Heemskerk en Team Sportservice Kennemerland opgeleid tot fietsdocent. De verwachting is dat er eind november gratis fietslessen georganiseerd worden voor mensen die niet meer durven te fietsen. De buurtsportcoach ouderen heeft veel gesprekken gevoerd met senioren over hun fietsgedrag. Hieruit kwam naar voren dat zij behoefte hebben aan fietslessen. Vaak komt dit doordat mensen langere tijd niet meer hebben gefietst door een val, een blessure of ziekte. Heeft u op voorhand al vragen, neem dan gerust contact op met Buurtsportcoach Winnie, wassendelft@teamsportservice.nl of 0251 – 25 47 40.

Deze fietstocht was een samenwerking tussen Veilig Verkeer Nederland, De Fietsvierdaagse Heemskerk, Team Sportservice Kennemerland en Gasterij de Kruisberg. De partijen overwegen deze activiteit vaker aan te bieden. De subsidie doortrappen wordt verstrekt vanuit de provincie Noord-Holland. De Gemeente Heemskerk heeft de gezondheid van haar inwoners hoog op de prioriteitenlijst staan. Vandaar dat zij de campagne omarmen en de buurtsportcoach senioren vanuit Team Sportservice Kennemerland financieren.