HomeNieuwsFietsactiviteit voor 60-plussers in Heemskerk

Fietsactiviteit voor 60-plussers in Heemskerk

Op 1 oktober tijdens de Nationale Ouderendag organiseren wij een gratis fietstocht van 25 kilometer. Alle fietsende inwoners uit de Gemeente Heemskerk zijn welkom, van elektrisch tot niet elektrisch en van driewielers tot ligfietsen. Het startpunt is bij buurtcentrum het Spectrum. Het adres is Lauraplein 1, 1961 GP in Heemskerk. U kunt gezamenlijk of juist alleen een heerlijk stuk fietsen. Van bewegen in de buitenlucht wordt bijna iedereen vrolijk én het is ook nog eens hartstikke gezond.

Er zijn drie verschillende starttijden zodat de groepen niet te groot worden. De eerste groep start om 09.30 uur, de tweede groep om 10.00 uur en de laatste groep om 10.30 uur. Bij het Spectrum ontvangt u van Buurtsportcoach Winnie een route van 25 kilometer. Gedurende de rit komt u langs verschillende posten waar u meer informatie krijgt over veilig fietsen én bewegen. Eén van de stops is bij Gasterij de Kruisberg voor een gratis kopje koffie of thee.

Wilt u deelnemen?
Heeft u na het lezen van dit bericht ook zin om mee te fietsen? Meld u zich dan aan bij Winnie of 0251-254740. Aanmelden is verplicht en vol is vol. Een individuele aanmelding is mogelijk, maar ook met een groep. Geef aan welke starttijd uw voorkeur heeft. Houd er rekening mee dat u ongeveer tweeënhalf tot drie uur met deze activiteit bezig bent. Wij raden aan om iets te eten en te drinken mee te nemen voor onderweg.

In de Gemeente Heemskerk is de bewustwordingscampagne Doortrappen actief. Veiliger fietsen tot je 100ste is het doel van deze campagne. Mede in het kader daarvan wordt deze activiteit georganiseerd. Dit is in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland afdeling Heemskerk en Beverwijk, De Fiets4daagse Heemskerk en Gasterij de Kruisberg. De gemeente Heemskerk stimuleert veilig fietsen en bewegen. Vandaar dat zij de buurtsportcoach ouderen van Team Sportservice financieren.