HomeCursus In Balans

Cursus In Balans

In Balans is een beweegprogramma onder leiding van een deskundige docent. Hierin leer je om letterlijk steviger op je benen te staan en daarbij je zelfvertrouwen in de bewegingen te vergroten. Deze cursus vermindert de kans om te vallen door verbetering van spierkracht en evenwicht. Bovendien verbetert je algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik blijft of komt.

Wat houdt de cursus in?

In Balans is een bewezen effectieve groepscursus. Er zijn 3 cursusbijeenkomsten van 2 uur. Vervolgens zijn er 15 weken lang trainingsbijeenkomsten van 1 uur. De eerste en laatste trainingsbijeenkomst duurt 1,5 uur, want dan wordt er ook een beweegtest afgenomen. Zo zie je ook jouw vooruitgang aan het einde van de cursus. Bekijk de In Balans informatiefilm om een beter beeld te krijgen van de cursus.

De cursus kost € 65,-, dit is inclusief het cursusboek. In sommige gevallen vergoedt de ziektekostenverzekeraar een deel van de kosten. Bekijk zelf of je hiervoor in aanmerking komt bij je zorgverzekering. In Balans wordt bovendien door huisartsen, fysiotherapeuten en oefentherapeuten aanbevolen.

Informatie

WatCursus In Balans
DocentYolanda van den Brink
Voor wieZelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder die zich onzeker op de been voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen (pre-frail; enigszins kwetsbaar).
WaarPLEIN 1
Julianaplein 1
2101 ZC Heemstede
Hoe laatstart 13.45 uur
Kledingmakkelijk zittende kleding waar goed in bewogen kan worden
Kosten€60, incl. cursusboek

Je kan langskomen bij de receptie van WIJ Heemstede op Plein 1 of bellen naar 023-528 85 10, vraag naar Katinka Verdonk, coördinator van De Sociëteit of neem voor meer informatie of vragen contact op met Lisette van Dee via e-mail of 023 – 205 55 00.

In Balans in een samenwerking van Team Sportservice Heemstede, WIJ Heemstede en GGD Kennemerland.