HomeSportpas (Zandvoort)

Sportpas (Zandvoort)

Sportpas

Schrijf je nu direct in voor de Sportpas!

Gericht op alle leerlingen

De jeugd binnen het basisonderwijs maakt per jaar per school kennis met tenminste 8 verschillende sporten/beweegvormen, zodat zij nu of later een goed onderbouwde sportkeuze kan maken en langer lid blijft van de sportvereniging, of nieuwe sporten ontdekt die zij buiten verenigingsverband en in de openbare ruimte kan beoefenen zoals surfen of hardlopen).

Daarnaast worden deze kennismakingsactiviteiten indien mogelijk gekoppeld aan de schoolsporttoernooien die georganiseerd worden door de Zandvoortse verenigingen en scholen. Hierbij leren de kinderen basistechnieken m.b.t. de specifieke tak van sport en kunnen zij zelfverzekerd deelnemen aan het schoolsporttoernooi. De schoolsporttoernooien die op het programma staan zijn voetbal, basketbal en golf. Tot slot wordt een nieuw groot tennisevenement georganiseerd voor alle scholen. Team Sportservice speelt een verbindende, innoverende en procesbegeleidende rol in het overleg tussen de scholen en verenigingen.

Gericht op inactieven

De sporten waarvoor een schoolsporttoernooi wordt georganiseerd komen vooraf ook aan bod op de school. Hierdoor worden ook de inactieve leerlingen bereikt, met mogelijk een sportkeuze of verhoogde motivatie om te deel te nemen aan het betreffende schoolsporttoernooi tot gevolg.

Gericht op ouders

Voor het bereiken van de doelgroep 30+ in Zandvoort wordt de Sportpas ook gebruikt om kinderen en hun ouders samen te laten sporten. Op deze manier maken ook de ouders laagdrempelig kennis met bewegen en brengen zij tijd met hun kinderen door.