Fitheidtest 60+’ers in Heemstede én Zandvoort

Zaterdag 2 maart 2019 - Heemstede

Sportparklaan 16, 2103 VT, Heemstede, Nederland

Zondag 3 maart 2019 - Zandvoort

Duintjesveldweg 1a, 2041 TZ, Zandvoort, Nederland

Zaterdag 2 maart 2019 - Heemstede

Sportparklaan 16
2103 VT Heemstede
Nederland

Zondag 3 maart 2019 - Zandvoort

Duintjesveldweg 1a
2041 TZ Zandvoort
Nederland

Inschrijven
Klik hier om in te schrijven voor de fitheidstest in Heemstede of Zandvoort!

Al meer dan 10 jaar organiseert Sportservice Heemstede-Zandvoort samen met de gemeenten Heemstede en Zandvoort fitheidstesten voor 60+’ers. In Zandvoort keert de test na enkele jaren afwezigheid nu terug! Op zondag 3 maart is de Korver Sporthal omgetoverd tot testlocatie. Een dag eerder, op zaterdag 2 maart is de test in Heemstede, in Sporthal – Sportplaza Groenendaal. Inwoners van beide gemeenten zijn welkom om op basis van hun beschikbaarheid op één van beide dagen deel te nemen.

Fitheidstest
Al meer dan 2.500 deelnemers hebben de afgelopen jaren aan de fitheidstest deelgenomen. In maart worden in totaal weer zo’n 350 deelnemers verwacht op de testlocaties. Naast de fitheidstest worden aansluitend ook sportieve activiteiten georganiseerd. De doelgroep wordt begin 2019 per post uitgenodigd door de gemeenten. Inschrijven kan tot en met 20 februari.

De fitheidstest is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 60 – 75 jaar die graag meer zouden willen bewegen dan zij nu doen. De fitheidstest duurt 1,5 uur, is speciaal voor 60-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij de test is ook een arts aanwezig, die waar nodig medisch advies kan geven. Na afloop van de test krijgen de deelnemers een beweegadvies van één van de aanwezige adviseurs.

Bewegingsactiviteiten
Direct na afloop van de fitheidstest kunnen deelnemers aansluiten bij één van de vele sportieve activiteiten die rondom de sporthallen worden georganiseerd. De betrokken verenigingen en organisaties zorgen voor een gevarieerde, verantwoorde en veilige les van een uur in een ontspannen sfeer. Wie enthousiast wordt, krijgt een aanbod om een aantal keer te komen kennismaken bij reguliere sportlessen van de aanbieders.

Inschrijven
Klik hier om in te schrijven voor de fitheidstest in Heemstede of Zandvoort!

locaties

  • Zaterdag 2 maart 2019 - Heemstede
  • Sportparklaan 16
  • 2103 VT
  • Heemstede
  • Nederland
  • Zondag 3 maart 2019 - Zandvoort
  • Duintjesveldweg 1a
  • 2041 TZ
  • Zandvoort
  • Nederland