HomeNieuws1 juli 2023: Team Sportservice start samenwerking met Gemeente Hardinxveld-Giessendam

1 juli 2023: Team Sportservice start samenwerking met Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Vanaf 1 juli is Team Sportservice in Hardinxveld-Giessendam gestart met het adviseren en coördineren van sportbeleid voor de gemeente. Ruben van Zeijl start als verenigingsadviseur en Joyce van der Sloot als coördinator sport- en preventie.
 
Versterken infrastructuur voor meer bewegen
In de Gemeente Hardinxveld-Giessendam zijn er veel mogelijkheden om te bewegen. De inzet en betrokkenheid van vrijwilligers en maatschappelijke partners is daarbij onmisbaar. Team Sportservice gaat deze organisaties namens de gemeente ondersteunen. Dit draagt bij aan een gezonde, vitale en sociale samenleving.
 
Verbindende rol
De verenigingsadviseur adviseert en ondersteunt sportverenigingen en maatschappelijke organisaties (die actief zijn met sport en bewegen) bij vragen over uitvoering en beleid. Hierbij kun je denken aan nieuw aanbod en doelgroepen, accommodatievraagstukken, werving vrijwilligers, verduurzaming, veilig sportklimaat, etc. De verenigingsadviseur is het eerste aanspreekpunt voor deze organisaties met als doel de inwoners van Hardinxveld-Giessendam meer te laten bewegen. 

De coördinator sport en preventie is heeft een aanjaagrol heeft binnen het kernteam van het nieuwe sportakkoord. Het kernteam bestaat uit een afvaardiging van sportverenigingen, welzijn, scholen en andere maatschappelijk betrokken organisaties. Burgers, sportverenigingen, maar ook alle andere maatschappelijk betrokken organisaties kunnen een aanvraag / initiatief indienen bij deze kerngroep. De coördinator sport & preventie zorgt er met de kerngroepleden voor dat er voldoende aanvragen worden ingediend. Ook verbindt de coördinator de verschillende onderdelen in de Brede SPUK-regeling, namelijk gezondheid en sport en bewegen.
 
Team Sportservice
Team Sportservice richt zich op de maatschappelijke inzet van sport en bewegen in de provincie Zuid-Holland. Die inzet is provinciaal gericht maar ook lokaal, onder meer in de gemeenten Schiedam, Krimpenerwaard, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam.
Het doel van Team Sportservice is dat ieder mens optimaal profiteert van bewegen. Dit draagt bij aan mentale en fysieke gezondheid en het bieden van een sociaal netwerk.  

 
Meer informatie
Heeft u als sportaanbieder, maatschappelijke organisatie of in een andere rol vragen? Neem contact op met Joyce van der Sloot jvandersloot@teamsportservice.nl of Ruben van Zeijl rvanzeijl@teamsportservice.nl.