HomeVoor jouVerenigingen

Verenigingen

Verenigingen en corona

Lees hier al het actuele nieuws rondom verenigingen en corona

Algemeen

Team Sportservice weet wat er speelt bij verenigingen, in de clubhuizen en op de velden. Verenigingen dragen bij aan het creëren van een gezonde en vitale samenleving en gelden als een echte ontmoetingsplek. Het is ook een plek waar de basis tot een leven lang bewegen wordt gelegd. Toch hebben verenigingen te maken met uitdagingen die het vervullen van deze maatschappelijke rol in de weg kunnen staan. Bijvoorbeeld een teruglopend ledenaantal, een tekort aan vrijwilligers of het gebrek aan een beleidsplan met daarin een duidelijke visie. De verenigingsadviseurs van Team Sportservice Haarlemmermeer staan klaar om jouw vereniging te helpen bij het oplossen van bestuurlijke en organisatorische uitdagingen.

Team Sportservice ondersteunt verenigingen en andere sportaanbieders volgens de zes pijlers van een vitale sportaanbieder volgens het Mulier Instituut, te weten: financiën, leden, kader, beleid, accommodatie en maatschappelijke oriëntatie. Binnen deze thema’s kan Team Sportservice besturen, individuele bestuursleden, trainers en vrijwilligers ondersteunen, coachen of begeleiden.

Daarnaast kunnen wij vanuit ons netwerk verbindingen leggen en jullie vereniging met de juiste personen, instanties, (onderwijs)instellingen of bedrijven in contact brengen.

 

Contactpersonen

Neem bij vragen contact op met een van onze verenigingsondersteuners:

  • Gebied noord (Badhoevedorp, Halfweg, Lijnden, Spaarndam, Vijfhuizen, Zwanenburg): Daphne Tervelde
  • Gebied midden (Hoofddorp, Zwaanshoek, Cruquius): Lisanne de Roever
  • Gebied zuid (Abbenes, Beinsdorp, Buitenkaag, Nieuw-Vennep, Rijsenhout): Wouter van der Vegt

Of neem telefonisch contact op via 023 – 205 55 00 en vraag naar de verenigingsondersteuner van jouw gebied.

Thema's>

Meer weten

Kader en Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn de hoeksteen van het Nederlandse verenigingsleven. Hoewel er steeds meer betaalde krachten hun intrede... lees meer »

Meer weten

Leden en Sportaanbod

Leden zijn de basis van de vereniging, zonder leden of deelnemers is er geen bestaansrecht. Maar... lees meer »

Meer weten

Financiën en wet- en regelgeving

Financiën, wet- en regelgeving hebben een enorme invloed op de continuïteit van een vereniging of sportorganisatie.... lees meer »

Meer weten

Verenigingen: accommodatie

Alle verenigingen hebben een accommodatie nodig voor hun sport en beweegaanbod. De beschikking tot en zeggenschap over... lees meer »

Meer weten

Verenigingen: maatschappelijke oriëntatie

Verenigingen zijn per definitie een maatschappelijk instituut. Toch kunnen deze minimaatschappijen erg naar binnen gericht zijn. Hierdoor... lees meer »

Meer weten

Verenigingen: beleid

Regeren is vooruit zien. Een goed beleid en heldere visie vergemakkelijkt het besturen van een vereniging. Met... lees meer »