HomeMotorische Remedial Teaching (MRT)

Motorische Remedial Teaching (MRT)

Motorische Remedial Teaching (MRT) is een zorgles voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, die op het gebied van bewegen, spelen en sporten moeite ervaren en extra ondersteuning kunnen gebruiken in hun motorische ontwikkeling. Tijdens deze leeftijdsfase wordt de basis gelegd voor het uiteindelijke motorische ontwikkelingsniveau van het kind. Soms hebben kinderen extra hulp nodig bij het aanleren van deze vaardigheden. Wordt dit niet gedaan bestaat de kans dat de motorische achterstand altijd blijft of zelfs groter wordt.

Doel

Het doel van MRT is om kinderen weer plezier in bewegen te laten ervaren en de motorische achterstand te verkleinen. Hierdoor kunnen de kinderen met zelfvertrouwen deelnemen aan de activiteiten tijdens de gymles, op het schoolplein en het spelen op straat.

Lesinhoud

Gedurende een periode van veertien weken bewegen en spelen de kinderen één keer per week in een groep van maximaal 8 kinderen. Ook worden elke week thuisspelletjes meegegeven, die dagelijks geoefend kunnen worden. Het accent tijdens de lessen ligt vooral op spelvormen en het aanbieden van een zeer brede waaier van bewegingsvormen. De lessen vinden plaats in een gymzaal onder leiding van een Motorische Remedial Teacher.

Tijdens de eerste les krijgen de leerlingen een motorische test. Na een periode van veertien weken volgt een tweede motorische test. De resultaten worden vergeleken en besproken tijdens een oudergesprek. Tijdens dit gesprek krijgen de ouders advies over een eventueel vervolgtraject.

Aanmelden MRT

Inmiddels hebben veel kinderen, met succes en geweldige resultaten, meegedaan aan MRT. De lessen vinden plaats op:

DagPlaatsTijdenLocatie/adres
MaandagHalfweg15.30-16.15 uurGymzaal Schaepmanstraat 3 Halfweg
DonderdagHoofddorp16.15 - 17.00 uurGymzaal de Boskern, Liesbos 20, 2134 SB, Hoofddorp

Heeft jouw kind interesse? Mail de coördinator van Team Sportservice Haarlemmermeer. De eigen bijdrage aan dit project is €35,- per periode van 14 weken. De betaling geschiedt per machtiging.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.