HomeMotorische Remedial Teaching (MRT)

Motorische Remedial Teaching (MRT)

Meer plezier in bewegen voor jouw kind, door speciale aandacht van onze professionals

Wist je dat de motorische vaardigheden van kinderen de afgelopen jaren erg achteruit zijn gegaan? In Nederland zijn we Europees kampioen stilzitten! Dat heeft zo zijn gevolgen. Een goed ontwikkelde motoriek is erg belangrijk bij sport- en spelactiviteiten in de kinderjaren én op latere leeftijd. Onderzocht is dat bij kinderen vanaf 4 jaar al te zien is dat een achterstand in de motoriek zorgt voor minder beweging. Jonge kinderen met motorische achterstand bewegen ook later in de kindertijd en op volwassen leeftijd minder. Ze hebben een grotere kans op blessures, overgewicht en gezondheidsproblemen. Gelukkig kunnen we er wel iets aan doen.

Wij geloven dat kinderen met motorische achterstanden veel voordeel en plezier kan halen uit MRT begeleiding. De getrainde professionals van Team Sportservice kunnen uw kind de tijd en aandacht geven om echt vooruitgang te boeken. Uw kind zal na de begeleiding beter aansluiting vinden bij de groep en meer plezier krijgen in sport en bewegen.

Wat zijn de signalen van achterstand?

De signalen van een motorische achterstand zijn bij iedereen anders en soms moeilijk te herkennen voor een ongetraind oog. Enkele voorbeelden van signalen van een motorische achterstand zijn:

  • Moeite met fijne motoriek. Bijvoorbeeld knippen, tekenen of schrijven
  • Angst tijdens activiteiten als balgooien of op het klimrek klimmen
  • Veel ongelukjes met vallen of er
  • Moeite met fietsen
  • Moeite met koprollen
  • Moeite met evenwicht houden
  • Op de tenen rennen
  • Bewegingen ogen minder “soepel” dan bij leeftijdsgenoten

Dit zijn lang niet alle signalen en is ook geen checklist om te zien of er achterstand is. De situatie is voor ieder kind anders en juist daarom helpt het enorm om meer persoonlijke aandacht te geven.

Lesinhoud

Gedurende een periode van veertien weken bewegen en spelen de kinderen één keer per week in een groep van maximaal 8 kinderen. Ook worden elke week thuisspelletjes meegegeven, die dagelijks geoefend kunnen worden. Het accent tijdens de lessen ligt vooral op spelvormen en het aanbieden van een zeer brede waaier van bewegingsvormen. De lessen vinden plaats in een gymzaal onder leiding van een Motorische Remedial Teacher.

Tijdens de eerste les krijgen de leerlingen een motorische test. Na een periode van veertien weken volgt een tweede motorische test. De resultaten worden vergeleken en besproken tijdens een oudergesprek. Tijdens dit gesprek krijgen de ouders advies over een eventueel vervolgtraject.

Kosten: 3 euro per periode. Na elke vakantie instroom (na twee periodes = 12 weken)

Aanmelden MRT

De lessen vinden plaats op:

DagPlaatsTijdenLocatie/adres
WoensdagHoofddorp15.00 - 15.45 uurGymzaal Braambos, Waddenweg 83 2134 XL Noord-Holland Hoofddorp

Wilt u uw kind aanmelden of heeft u vragen? Neem dan contact op met coördinator Judith Kamps via zorghaarlemmermeer@teamsportservice.nl of 088 203 7380.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.