HomeJeugdfonds Sport en Cultuur

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Alle kinderen moeten kunnen sporten. Daarom stelt het Jeugdfonds Sport & Cultuur financiële middelen beschikbaar, zodat kinderen van 0 tot en met 17 jaar lid kunnen worden van een sportvereniging of cultuuraanbieder. Voor de provinciale Jeugdfondsen in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht kunt u bij Team Sportservice terecht.

Hoe werkt het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Door gemeenten aan te sluiten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur krijgen steeds meer kinderen in een achterstandsituatie de mogelijkheid om te gaan sporten of mee te doen aan cultuuractiviteiten. Het Jeugdfonds betaalt de contributie, plus eventueel benodigde attributen. Per gemeente verschillen de spelregels voor het doen van een aanvraag. Kijk hiervoor op de websites van de Jeugdfondsen.

Uitvoering Jeugdfonds Sport & Cultuur

Team Sportservice zorgt voor de provinciale uitrol in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht en regelt de afhandeling van de aanvragen voor Jeugdfonds Sport Amsterdam, Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere, Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland, Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht en Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland.

Voorwaarden aanvragen Jeugdfonds

Een aanvraag doen voor een kind kan alleen worden gedaan door intermediairs. Dit zijn personen die op een professionele wijze betrokken zijn bij de opvoeding van een kind. Dit kan bijvoorbeeld een hulpverlener, jongerenwerker of docent zijn. Ouders, sportverenigingen, cultuuraanbieders en jongeren zelf kunnen géén aanvraag doen. Aanvragen worden gedaan via het aanvraagregistratiesysteem, te vinden op de website van het Jeugdfonds. Binnen drie weken na aanmelding, kan een kind starten met zijn/haar activiteit.

Jeugdfonds Sport en Cultuur Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer is aangesloten bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Neem voor aanvragen of meer informatie contact op met:

 

 

 

 

 

Esmee van Leth: evanleth@teamsportservice.nl

 

 

 

 

 

Cindy Boter: cboter@teamsportservice.nl

0
YOUR CART
  • No products in the cart.