HomeFamily Fit: werken aan een gezond gewicht

Family Fit: werken aan een gezond gewicht

Family Fit is een programma voor jongeren van 12-18 jaar en hun ouders / verzorgers in gemeente Haarlemmermeer. Ben je tussen de 12 en 18 jaar en wil je werken aan een gezond gewicht of zou je graag je leefstijl willen verbeteren? Meld je dan nu aan voor Family Fit. Leer gedurende het gehele schooljaar een duurzame, gezonde en sportieve leefstijl aan. Dit alles voor maar €30,- per maand. Grijp deze kans!

Kennismaken

Family Fit start met een kennismakingsgesprek. Samen met professionals van Voedingsadviesbureau de Winter ga je in gesprek over jouw huidige situatie en over jouw persoonlijke doel met betrekking tot een duurzame, gezonde en sportieve leefstijl. Na het kennismakingsgesprek gaat het programma verder in drie verschillende onderdelen.

Bijeenkomsten over voeding en gedrag

Het eerst onderdeel van het Family Fit programma zijn de bijeenkomsten over voeding en gedrag. Hierbij word je samen met je ouders begeleidt om (als het nodig is) jullie manier van leven en eten te veranderen. De bijeenkomsten bestaan uit verschillende delen, namelijk gesprekken met de jongeren, met de ouders en jongeren en ouders samen.

Fitness en groepsfitness

Tijdens het onderdeel fitness van Family Fit ga je het gehele schooljaar lang, één keer per week fitnessen. De eerste weken zullen we werken in de groepsleszaal om daarna in de fitness aan de slag te kunnen. We starten eerst met de Eurofittest om je huidige conditie, kracht, lenigheid en stabiliteit in kaart te brengen. Deze test komt iedere maand terug om zo je vorderingen bij te houden.

Sportoriëntatie lessen

Tijdens de sportoriëntatielessen van Family Fit maak je kennis met verschillende sporten. De sportoriëntatielessen vinden 1 keer per week plaats en worden afgewisseld met de bijeenkomsten over voeding en gedrag. Samen met de andere Family Fit deelnemers ga je kennis maken verschillende sporten en staat plezier voorop. Na de les heb je echt het idee dat je iets gedaan hebt. Misschien vind jij wel de sport die bij jou past!

Kijk voor meer informatie op de website of meld je direct aan door een e-mail te sturen aan: info@familyfit.nu